Nederlands MediaNetwerk

Open Coffee Domstad op bezoek bij Bedrijven, 4 september 2012

(http://opencoffeedomstad.nl/)

Het was precies zoals ik had verwacht; 08.30 uur: op de parkeerplaats van Down Under in Nieuwegein staat een bus van Kassing met het logo van Open Coffee Domstad, enkele geparkeerde auto’s en kennelijk een groepje reislustigen. De zon helpt mee aan het beeld van een busreis naar een vakantiebestemming. Wij van Open Coffee Domstad weten wel beter. Het zal vandaag hard werken worden. We gaan op de koffie bij bedrijven. Niet voor de leut. Wij gaan kennis maken met andere bedrijven dan die van ons zelf. Om inspiratie op te doen. Wie weet ontstaat op welke manier dan ook meerwaarde in de uitwisseling van informatie.

Vier bedrijven/organisaties staan op de rol: Pauw Bedrijven in IJsselstein, MindCenter in Vianen, Kassing de Raaphof/Brothers en last but not least het torenhoge Provinciehuis van Provinciale Staten. Het Provinciehuis zal in letterlijke zin het hoogtepunt worden van onze excursie. De lunch genieten we bij Richard van Dijk. Richard blijkt vandaag de perfecte reisleider te zijn. Hij spreekt in de bus de bestemmingen aan elkaar en zorgt ervoor dat iedereen zich kan aanpassen aan het reisschema. Tanja Smorenburg van http://www.bedrijfsfilm.tvlegt de reis vast op film. Bij de inzet van haar techniek vergeleken voel ik mij met slechts mijn hoofd, pen en papier een beetje in mijn nakie staan. Maar daar heeft niemand iets van gemerkt – als ik het wel heb.

Pauw Bedrijven (http://www.pauwbedrijven.nl/index.php?p=8&s=0 )

De ontvangst is hartelijk met koffie en cake, de inbreng van drie directieleden, verschillende andere medewerkers en een film over de functie en meerwaarde van Pauw Bedrijven in de markt.

Pauw Bedrijven beoordeelt mensen op hun vaardigheid en potentie werknemer te zijn. Is een mens in te passen in een organisatie? Daarvoor heeft Pauw Bedrijven deskundigen in dienst. Een kandidaat die voor plaatsing via Pauw in aanmerking komt, gaat allereerst in een beoordelingsproces. Na dat proces, kan Pauw Bedrijven de kandidaat aan een werkgever helpen. Bovendien kunnen bedrijven terecht bij Pauw Bedrijven met productiewerk. Dat werk is uit te voeren bij zowel Pauw Bedrijven als door gedetacheerden in het bedrijf waar het werk gedaan wordt. We zagen medewerkers productie aan het werk: metaalbewerking, inpakwerkzaamheden, plastic buizen voor de bouw die op lengte werden geknipt en tot rol verwerkt, verzendklaar maken van drukwerk, stickerwerkzaam­heden.

Het zal geen toeval zijn dat ik in deze rondleiding in gesprek kom met management consultant John van der Veld van Mc Knight consultancy, specialist in commerciële productiviteits­verbetering: http://www.mcknight.nl  Met Pauw Bedrijven heeft Midden Nederland, omgeving Utrecht, mogelijkheden te over voor bedrijven in Nederland om met behulp van de inzet van Pauw Bedrijven tot commerciële productiviteitsverbetering te komen. Het beeld laat mij niet los van toegewijde mensen die aan het werk waren en bleven ondanks ons bezoek. En heel toepasselijk vond ik mijn kennismaking met Angelique Gelting – Van Westenbrugge van http://www.Opdezaak.com  met de slogan op haar visitekaartje Tijd voor écht een leuke baan! Dat zullen deze mensen ook hebben gedacht voordat ze bij Pauw Bedrijven aan het werk kwamen.

MindCenter  Other focus, better results (http://www.mindcenter.nl/)

Jeroen van der Sluis presenteert ons zijn bedrijf. Niet zomaar een vergaderlocatie. De sfeer speelt een belangrijke rol en organisaties die bij MindCenter vergaderen, krijgen alleen al door de locatie zelf inspiratie. Het gaat bij MindCenter om de beleving.

Jeroen inspireert mij met zijn inleiding over ‘Het Nieuwe Denken’ (www.hetnieuwedenken.nl) Hij vertelt ons over dat hij al jong de ondernemersgeest had. Hij verdiende voordat hij van de staat mocht werken zijn geld met inkoop en verkoop van geluidsdragers. Jeroen vertelt ons hoe hij dat deed. Van geluidsdragers stapte hij over naar een product voor het internet: ‘hosting’.

Als het gaat om wat MindCenter bedrijven te bieden heeft, spreekt Jeroen over ‘op een andere manier kijken’ en over ‘oude patronen loslaten’ (de kunst van het loslaten), de taal die mensen spreken. Verrassend is de heen-en-terugleestekst die van onderaf naar boven grammaticaal net zo goed is als van boven naar beneden. Inhoudelijk krijgt de tekst dan wel tegenovergestelde betekenissen.  Tegelijkertijd is de inhoud ervan boeiend omdat het aantoont dat het alleen al gaat om de manier van kijken – in mijn beleving een beetje te vergelijken met het halfvolle of het half lege glas.

Jeroen inspireerde mij met #durftegeven. Ik dacht, oké, laat ik het toch maar doen, ik schrijf mijn verslag om iets van mijzelf te geven. Ik was al bezig om dat los te laten. ‘De kunst van het loslaten zal zeker geen betrekking hebben op zaken waarmee ik in de markt zit’, dacht ik nog juist op tijd om aantekeningen te maken. Goed, Gaaf en Geld: het gaat tenslotte om te doen wat je GAAF vindt, wat je ook nog eens GOED kunt en waar je omzet (Geld) mee kunt maken.

Na de inleiding van Jeroen kregen we een kijkje in de eventruimten waar organisaties/klanten kunnen vergaderen. De kleuren, de inrichting, de muziek, het eten bij MindCenter is er allemaal op gericht om vooral te ontspannen wanneer je je concentreert op alleen die zaken die ertoe doen. Dat zal de ‘de andere focus’ zijn. ‘Laat de (in)spanning niet alles aan je beheersen, want dan gaan zaken niet meer zo goed’ maakte ik van dit bezoek aan MindCenter als een persoonlijke boodschap voor mijzelf.

Kassing de Raaphof en Brothers (http://kassing.biedmeer.nl/Webwinkel-Page-133694/Brothers-Bunnik.html )

‘Blijven jullie maar zitten, want dit is tenslotte een rondleiding’ kregen we te horen van Jeroen Kassing nadat hij zich bij ons in de bus had gevoegd op zijn terrein: 23 ha groot. Het gigantische terrein leent zich alleen al voor een tour per bus. De Raaphof heeft zijn naam te danken aan fruitbomen - die naam slaat op het rapen van fruit. Het terrein wordt nu deels benut voor overslag van goederen en vee.

De bedrijven Brothers en Kassing staan dan weliswaar op dit ene terrein, maar dat neemt niet weg dat het twee heel verschillende bedrijven zijn. Studio A12 nam op enig moment dan ook de rondleiding over van Jeroen Kassing.

Brothers

Studio A12 ( http://www.studioa12.nl/nl/uw_evenement/op-maat ) is onderdeel van Brothers Horecagroep en heeft op dit terrein een complex voor evenementen. Studio A12 richt zich op de zakelijke markt. Ik vond het indrukwekkend om te zien hoe Studio A12 het mogelijk heeft gemaakt om ongestoord je eigen sfeer te scheppen in de ruimte die het meest past bij jouw feest en bij jouw doelgroep. Studio A12 denkt mee met zijn klanten.

Het complex leent zich voor onder meer bedrijfsfeesten. Minimaal 250 mensen moet je dan wel hebben uitgenodigd. Maar het feest kan zo groot niet zijn of het past in dit complex.

Naast Studio A12 wordt het pand ook gebruikt als discotheek, bekend onder de naam Brothers. In Brothers zit nu al decennia lang muziek. Muziek voor uiteenlopende doelgroepen. Ik kende Brothers vooral van naam toen mijn zoon de leeftijd had om de disco GAAF te vinden. Hij had er wel steeds veel GELD voor nodig. Maar GOED dat het was!...

Het Provinciehuis ( http://www.provincie-utrecht.nl/ )

Gedeputeerde Remco van Lunteren van de VVD ontvangt ons. Hij spreekt over de functie van Provinciale Staten en de rol die de Provincie kan hebben in onder meer de aanleg van wegen en andere infrastructuur. Zijn stelling is dat de overheid de economie niet kan verbeteren.  De overheid zet projecten op en besteedt daaraan belastinggeld van burgers. Het belastinggeld is te beschouwen als het resultaat van alle bedrijfsactiviteiten in Nederland, in dit geval dan in de provincie Utrecht. In Nederland betalen alle werkenden belasting – ook werkenden bij de overheid of bij niet-commerciële of non-profit organisaties.

Het gebouw is 17 verdiepingen hoog en geeft op de hoogste verdieping een prachtig overzicht van de omgeving tot over de grenzen van het gebied waarover de Provincie Utrecht zijn scepter zwaait. Wat mij opvalt, is de ruimtelijkheid in het gebouw, zowel als het gaat om het interieur als om het zicht op alles wat buiten het gebouw is.

Dit bezoek was een beetje ‘thuiskomen’ voor mij. We kregen onder meer een rondleiding en zagen de verdieping waar de griffie is gehuisvest en de Statenzaal. Niet zonder doel liet ik mij leiden door de griffier Leo Graafhuis. 19 jaar heb ik ervaring in het notuleren van ambtelijke en bestuurlijke vergaderingen. Hij gaat over de verslaglegging van bestuurlijke vergaderingen. Dit bezoek was voor mij een uitgelezen kans om mij aan een potentiële opdrachtgever te presenteren.

Ambtenaren bij de Provincie werken al volgens het Nieuwe Werken. Verslagen worden nog steeds geschreven, zo vernam ik van de griffier, ook in het Nieuwe Werken. Een pak van mijn hart – ik voorzag namelijk dat verslaglegging steeds minder noodzakelijk zou worden in het Nieuwe Werken omdat de betrokkenheid van werkers in de procesgang een andere is dan in het traditionele werken. Voor notulisten zal er dus nog steeds werk zijn, zeker bij vergaderingen in de zogenaamde concentratieruimten.

Slot

Dit was een dag die zich moeilijk laat vatten in één verslag. Zo zullen 35 verschillende verslagen te maken zijn. Maar de gastheren op deze dag zijn niet te vervangen. Ik weet zeker dat ik namens alle deelnemers aan deze excursie van Open Coffee Domstad spreek wanneer ik hen hartelijk dank voor hun gastvrijheid en hun openheid. Ik besef nu nóg levendiger dat des te meer ik weet van andere bedrijven, des te minder vanzelfsprekend ik mijn gebruikelijke dingen doe. Ondernemen is ook inspelen op de behoefte van andere ondernemers.

En natuurlijk, niet te vergeten: Richard van Dijk. Richard, dank je wel. Je hebt je een perfect reisleider getoond en een uitstekende eventorganisator. Nieuwe functies die voor jou in het verschiet liggen wanneer er niets meer te verzekeren valt… Ik zie al fusiemogelijkheden tussen jou en het http://funfreedomfulfilment.com/ van Anita Vroonland.

Weergaven: 396

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

[Cross Media Congres 2021] Wibe van de Vijver over Mohi

Wibe van de Vijver is founder van de app voor slow media Mohi. Hij is een van de winnaars van de Startup Competitie 2021 van het Cross Media Congres. Tijdens de speciale uitzending van Marketing Report op New Business Radio spraken we hem over zijn bedrijf

[Cross Media Congres 2021] Marsha Goei en Marco van der Woude over Breeze

Marsha Goei en Marco van der Woude zijn met vijf medestudenten oprichters van de dating-app Breeze. Hun startup is een van de winnaars van de Startup Competitie 2021 van het Cross Media Congres

[Cross Media Congres 2021] Henry Tang over Turff

Henry Tang is mede-oprichter van Turff, het online turfsysteem voor studentenhuizen. Zijn startup is een van de winnaars van de Startup Competitie 2021 van het Cross Media Congres

[Cross Media Congres 2021] Karin de Groot over ITV Studios

Karin de Groot is Managing Director van ITV Studios Netherlands. Samen met Jelani Isaacs (New Amsterdam Film Company) en Jeroen Koopman (NewBe) maakte zij deel uit van het Makers Forum op het Cross Media Congres

[Cross Media Congres 2021] Shula Rijxman over haar werk voor de NPO

Shula Rijxman is voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO. Op het Cross Media Congres 2021 werd ze geïnterviewd door Georgette Schlick. Shula was daarnaast te gast bij de speciale uitzending van Marketing Report op New Business Radio op locatie

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns

[Column] Bob Goulooze: Pijn en ongeloof

In de corporate communicatie gaat het om de reputatie van een organisatie. Want het is voor mensen belangrijk dat zij een organisatie kunnen vertrouwen; dat zij het gevoel hebben een faire behandeling te krijgen

[Column] Erwin Fisser: Het solidariteitsframe

De coronapas is feitelijk vleesgeworden solidariteit. De maatschappij tolereert met deze pas namelijk dat ook mensen die niet bijdragen aan de oplossing, toch volledig mee kunnen doen in de maatschappij.

Jeroen Verkroost: Squid Game is nog groter dan je al dacht, journalisten die het pand verlaten, wat deed de wereld toen Facebook down was?

Jeroen Verkroost speurt het internet af naar de interessantste artikelen over media, mediagebruik en trends in de branche

Jeroen Verkroost: Een nieuwe marketing- en mediagoeroe is opgestaan, superleuke meta-podcast

Jeroen Verkroost speurt het internet af naar de interessantste artikelen over media, mediagebruik en trends in de branche

[Column] Paola Cassone: Is de metaverse iets voor mij?

Er is een nieuw toverwoord in de markt: metaverse. Internet 3.0, de toekomst van search en sociale netwerken. Dit is tenminste wat Google, Facebook, Snapchat, Microsoft, Epic Games (eigenaar van Fortnite) beloven

Badge

Bezig met laden...

© 2021   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden