23 september schreef ik het artikel 'woordgebruik in de samenleving en de politiek': http://medianetwerk.ning.com/profiles/blogs/woordgebruik-in-onze-sa... Ik publiceerde dat artikel zowel op Ambtenaar 2.0 als op het Nederlands Medianetwerk. Het artikel gaat in op het onderwerp 'Taalgebruik in de Tweede Kamer'. Het gaat daarbij mijns inziens inmiddels om de vraag of de ontwikkelingen in de politiek gestuurd worden vanuit een kleine groep ingewijden of vanuit de samenleving. Waar komt het fanatisme vandaan om Job Cohen te overtuigen dat hij als politicus niet past in de huidige tijd? Bekijk deze aflevering maar van Buitenhof, afgelopen zondag:
http://player.omroep.nl/?aflID=13207532
Wat een kracht van de persoon Job Cohen om uit te blijven stralen wat hij wil uitstralen. Hij laat zich bij voortduring geen woorden in de mond leggen door de 'interviewer' Peter van Ingen.
De titel van deze in mijn beleving 'ongebruikelijke blog' is 'Een vergelijkend onderzoek'. Dat onderzoek was niet de opzet, maar volgt uit een bizarre ontdekking. Dezelfde tekst krijgt buiten Ambtenaar 2.0 meer dan drie keer het aantal lezers binnen Ambtenaar 2.0. Is hiervoor in de directe ambtelijke kringen bij ministeries niet zoveel belangstelling? Het artikel heeft op Ambtenaar 2.0 ook slechts een paar dagen op de voorpagina gestaan. Daarover gaat slechts een persoon.
Mijn streven met het artikel was om aan te tonen dat de ontwikkeling die nu op het politieke front zich voordoet, tot niets anders kan leiden dan dat de politieke inhoud er meer en meer bekaaid van zal afkomen. Maar de vraag is nu of deze ontwikkeling is ingegeven vanuit de ontwikkelingen die zich in onze samenleving voordoen, of dat ze is ingegeven vooral en nadrukkelijk in de directe periferie van de bestuurlijke kringen.
Mijn stelling is en blijft dat het direct voortvloeit uit de positie van een volksvertegenwoordiger dat in dit geval Job Cohen zijn poot stijf houdt en dat hij op een congruente manier blijft gaan voor zijn inhoud. En hij deed dat ook in verkiezingstijd in 2010, kijk maar:
https://www.youtube.com/watch?v=x4uwIFuIKlA&feature=related
Daarmee heb ik nog niets gezegd over wat ik zelf van de inhoud vind. Het gaat er mij om dat het politieke debat gevoerd zou moeten worden op een manier waardoor wij in de samenleving geïnspireerd kunnen worden tot het oplossen van problemen die wij zelf aan kunnen als burgers. Burgers zonder een bestuurlijke opdracht maar wel van waarde.
Welkom bij
Nederlands MediaNetwerk
Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox
Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)
Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief
Stuur ons uw persberichten!
Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar
info@nederlandsmedianieuws.nl
Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws
230 leden
200 leden
168 leden
159 leden
153 leden
114 leden
110 leden
104 leden
95 leden
88 leden
83 leden
82 leden
76 leden
76 leden
74 leden
71 leden
59 leden
45 leden
40 leden
36 leden
© 2025 Gemaakt door Bas Vlugt. Verzorgd door
Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!
Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk