Nederlands MediaNetwerk

Mijn Verantwoording voor mijn publicaties in dit netwerk

18 juli 2010 plaatste ik mijn artikel ‘een beetje een afscheid’: http://www.nederlandsmedianetwerk.nl/profiles/blogs/een-beetje-een-... Ik lichtte daarin toe dat ik zou afzien van publicaties via het Nederlands Medianetwerk. Ik nam mij voor als ik nog zou publiceren, dat te doen via Ambtenaar 2.0 omdat dat de website is die het dichtst bij het openbaar bestuur zit. Ik besef echter dat Ambtenaar 2.0 een website is van de rijksoverheid, waarin het gebruik van ‘tools’ op het internet voor het uitvoeren en organiseren van het werk centraal staat. Ik kan daaraan inhoudelijk niets toevoegen met mijn columns dan laten zien dat het goed is dat web 2.0 sites bestaan. Web 2.0 sites kunnen de brug slaan tussen de bevolking en ‘het politieke bedrijf’.

Lange tijd (maanden lang) publiceerde ik niet. In de tussentijd veranderde er niets in mijn relatie met mijn belangrijkste opdrachtgever. Ik lever nog steeds onveranderd mijn werk. Wel doe ik in mijn huidige web 2.0 netwerk informatie op over de aandacht die bestaat voor sociale netwerken op het internet aan de zijde van het huidige interim-kabinet: http://www.scribd.com/doc/37573894/Brandbrief-wetsvoorstel-versterk... en zie ook voor het conceptwetsvoorstel: http://www.internetconsultatie.nl/wetsvoorstel_versterking_bestrijd...

Omdat mijn publicatie – te stoppen met publiceren op deze website – geen verandering heeft opgeleverd in mijn relatie met de voor mij meest belangrijke opdrachtgever (een lokaal bestuur), ben ik weer begonnen met publiceren. Ik publiceer vanuit mijn intentie en mijn besef een opbouwende bijdrage te leveren aan een maatschappelijke discussie. Dat doe ik als vrijwilliger en op persoonlijke titel.

De columns die ik recentelijk schreef, zijn onder meer gebaseerd op wat ik weet van onze grondwet: http://www.nrc.nl/DenHaag/Staatsinrichting/inhoud.html Inmiddels zijn maatschappelijke discussies gestart over wijzigingen van de grondwet, nu ook op het terrein van de formatie. Stemmen gaan op over een grotere rol van de Tweede Kamer in dat proces. Dat zou mijns inziens niet juist zijn. Dat is te vergelijken met iemand die zichzelf optilt. De formatie moet een eigenstandig proces blijven met een absolute hoofdrol voor de (in)formateur.

Hoewel ik op persoonlijke titel schrijf, houd ik rekening met mijn positie als opdrachtnemer van ambtenaren: ik zal mij nooit mengen in de concrete discussies van politici met het kabinet, politici met andere politici en politici met burgers. Ik schrijf over onderwerpen die te maken hebben met het scheppen van de voorwaarden die nodig zijn om een land op politiekdemocratische wijze te besturen. Daarin ben ik vooral thuis. Diezelfde motivatie maakte ook dat ik mijn betaalde werk doe zoals ik dat nu 17 jaar lang doe. Ik zal mij nooit in het openbaar zo uitlaten dat ik mijn opdrachtgever(s) schade berokken. Ik ontving daarover dan ook nog nooit signalen van welke opdrachtgever dan ook.

Weergaven: 43

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

[Startup Competitie] Rens Plandsoen over We All Ride

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. We spreken met Rens Plandsoen van We All Ride

[Interview] Anke van Diejen en Noortje van de Sande over Picl

Picl is een online filmhuis, een streamingdienst waarbij mensen thuis filmhuisfilms kunnen bekijken. Nederlands MediaNetwerk spreekt met oprichters Anke van Diejen en Noortje van de Sande

[Startup Competitie] Ronald van Proosdij over Studenten Film Crew

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. We spreken met Ronald van Proosdij van Studenten Film Crew

[Cross Media Vrouw] Dolly van den Akker (MPG.): Ons hoofddoel is engagement van consumenten met merken

Dolly van den Akker is de Managing Director MPG.Group en CEO van MPG. Nederland. Zij is genomineerd voor Cross Media Vrouw van het Jaar 2020. Wij spreken haar over haar visie op crossmedia

[Startup Competitie] Joachim Klein Molekamp over Reqruut

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. We spreken met Joachim Klein Molekamp van Reqruut

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns

Jeroen Verkroost: Redt streaming de muziekbusiness? Wil de consument Netflix, Disney, Prime én HBO?

Jeroen Verkroost speurt internet af naar de interessantste artikelen over media, mediagebruik en trends in de branche

[Column] Machiel Verkuyl: Is reclame zinloos?

Als een voorbijganger roept dat reclame zinloos is, zet dat Machiel Verkuyl aan het denken. Heeft die man gelijk?

[Column] Femke Leemeijer: Het merk LINDA.

Lang geleden heb ik me al eens verbaasd over de rek die er in het merk LINDA. bleek te zitten: van trendy stijlicoon tot (sorry) burgerlijke kneuterigheid en van taboedoorbreker tot comédienne - niets was te gek

Jeroen Verkroost: Hoe gaat Amazon Nederland veroveren? Hoe werken kijkcijfers? Wie wint het nieuws?

Jeroen Verkroost speurt internet af naar de interessantste artikelen over media, mediagebruik en trends in de branche

[Commercial Review] Machiel Verkuyl: Vue begrijpt het niet, Basic-Fit wel en Swiss Sense hoopt op wonderen

In plaats van lokaal x actueel x content x kort kiest Vue Cinemas voor breed x branchebreed x zenden x lang. Gaap

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden