Nederlands MediaNetwerk

Mijn Verantwoording voor mijn publicaties in dit netwerk

18 juli 2010 plaatste ik mijn artikel ‘een beetje een afscheid’: http://www.nederlandsmedianetwerk.nl/profiles/blogs/een-beetje-een-... Ik lichtte daarin toe dat ik zou afzien van publicaties via het Nederlands Medianetwerk. Ik nam mij voor als ik nog zou publiceren, dat te doen via Ambtenaar 2.0 omdat dat de website is die het dichtst bij het openbaar bestuur zit. Ik besef echter dat Ambtenaar 2.0 een website is van de rijksoverheid, waarin het gebruik van ‘tools’ op het internet voor het uitvoeren en organiseren van het werk centraal staat. Ik kan daaraan inhoudelijk niets toevoegen met mijn columns dan laten zien dat het goed is dat web 2.0 sites bestaan. Web 2.0 sites kunnen de brug slaan tussen de bevolking en ‘het politieke bedrijf’.

Lange tijd (maanden lang) publiceerde ik niet. In de tussentijd veranderde er niets in mijn relatie met mijn belangrijkste opdrachtgever. Ik lever nog steeds onveranderd mijn werk. Wel doe ik in mijn huidige web 2.0 netwerk informatie op over de aandacht die bestaat voor sociale netwerken op het internet aan de zijde van het huidige interim-kabinet: http://www.scribd.com/doc/37573894/Brandbrief-wetsvoorstel-versterk... en zie ook voor het conceptwetsvoorstel: http://www.internetconsultatie.nl/wetsvoorstel_versterking_bestrijd...

Omdat mijn publicatie – te stoppen met publiceren op deze website – geen verandering heeft opgeleverd in mijn relatie met de voor mij meest belangrijke opdrachtgever (een lokaal bestuur), ben ik weer begonnen met publiceren. Ik publiceer vanuit mijn intentie en mijn besef een opbouwende bijdrage te leveren aan een maatschappelijke discussie. Dat doe ik als vrijwilliger en op persoonlijke titel.

De columns die ik recentelijk schreef, zijn onder meer gebaseerd op wat ik weet van onze grondwet: http://www.nrc.nl/DenHaag/Staatsinrichting/inhoud.html Inmiddels zijn maatschappelijke discussies gestart over wijzigingen van de grondwet, nu ook op het terrein van de formatie. Stemmen gaan op over een grotere rol van de Tweede Kamer in dat proces. Dat zou mijns inziens niet juist zijn. Dat is te vergelijken met iemand die zichzelf optilt. De formatie moet een eigenstandig proces blijven met een absolute hoofdrol voor de (in)formateur.

Hoewel ik op persoonlijke titel schrijf, houd ik rekening met mijn positie als opdrachtnemer van ambtenaren: ik zal mij nooit mengen in de concrete discussies van politici met het kabinet, politici met andere politici en politici met burgers. Ik schrijf over onderwerpen die te maken hebben met het scheppen van de voorwaarden die nodig zijn om een land op politiekdemocratische wijze te besturen. Daarin ben ik vooral thuis. Diezelfde motivatie maakte ook dat ik mijn betaalde werk doe zoals ik dat nu 17 jaar lang doe. Ik zal mij nooit in het openbaar zo uitlaten dat ik mijn opdrachtgever(s) schade berokken. Ik ontving daarover dan ook nog nooit signalen van welke opdrachtgever dan ook.

Weergaven: 43

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

[Interview] Joost Geurtsen (Insight TV): ‘Wij nemen de kijkers mee op avontuur’

Joost Geurtsen is Head of Global Brand Partnerships bij Insight TV, de online televisiezender met een breed aanbod voor onder meer millennials. We spreken hem over zijn bedrijf

[Interview] Nick Kalse van Outbrain: "Alle campagnes draaien op basis van de interesses van de bezoekers"

Nick Kalse is Managing Director Netherlands bij Outbrain. We spreken hem over de activiteiten van zijn bedrijf, de lockdown, de situatie bij social media en de ontwikkelingen in de advertentiemarkt.

[Interview] Lars Schotanus en Jaco Bal: "Wij denken dat internet straks de standaard wordt voor radioluisteren"

De Radiofabriek maakt online radio. Hiermee spelen ze in op de versnippering van het medialandschap en de exponentiële stijging van luisteren via internet. We spreken met Lars Schotanus en Jaco Bal

[Interview] Paul Römer namens Vereniging van Commerciële Radio over gewenste vergunningsverlenging: "Nood is hoog"

Net als andere sectoren heeft de radiosector een moeilijke tijd als gevolg van de coronacrisis. Nederlands MediaNetwerk sprak met Paul Römer, voorzitter van de VCR over de frequentieproblematiek en de toekomst

WE Fashion X LINDA. Zilveren Cross Media Case 2020

Op 1 juli 2020 worden de Cross Media Awards 2020 uitgereikt. Talpa draagt RTL draagt WE Fashion X LINDA. voor als Cross Media Case. We spreken met Jildou van der Bijl, creatief directeur bij LINDA. & Net5

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns

[Column] Bob Goulooze: De Onbetrouwbare Overheid

Het moet maar eens worden gezegd: De overheid is onbetrouwbaarder dan wij allen denken. In Engeland heet een ambtenaar een civil servant. Het is met name het tweede deel van deze omschrijving, dat hier in Nederland niet bestaat

[Column] Erwin Fisser: Een jongerencampagne als oplossing voor alles

Weinig dingen worden in de moderne maatschappij tegelijkertijd zo enorm onderschat als overschat als de campagne. Zodra alles goed gaat, is de campagne eigenlijk volledig weggegooid geld

[Column] Bas Vlugt: Media Transfer naar Bestemming Onbekend

Vandaag heeft het Nederlands MediaNetwerk een artikel gepubliceerd dat flink in de belangstelling staat van onze lezers, getuige de snelheid waarmee dit artikel in de lijst van meest gelezen artikelen is gekatapulteerd

[Column] Jacqueline Smit: Beware of your shadow

Het is tijd voor het omarmen van het oncomfortabele, het fluïde maken van modellen en het ontwikkelen van nieuw gedrag

Jeroen Verkroost: Hoe ontsnapt Trump? Wie leest allemaal jouw iPhone-clipboard uit? Hoe ziet de wereld eruit in 2030?

Jeroen Verkroost speurt het internet af naar de interessantste artikelen over media, mediagebruik en trends in de branche

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden