In Afrika liggen enorme kansen voor fabrikanten van lampen op zonne-energie. Volgens berekeningen van de Wereldbank wordt in Afrika jaarlijks 17 miljard dollar besteed aan kerosinelampen. Een aantal lichtfabrikanten, waaronder het Australische bedrijf Barefoot en het Nederlandse Philips, richt zich op deze groeimarkt.
In de Afrikaanse landen die vlakbij de evenaar liggen wordt het altijd rond half 7 ‘s avonds donker. Naar schatting hebben 500 miljoen Afrikanen geen toegang tot elektriciteit en dus werken, lezen en koken zij bij lichtbronnen op kerosine. Maar die brandstof is duur, gevaarlijk én slecht voor de gezondheid. De zonnelampen bieden een duurzame oplossing voor deze problemen.
Het Ghanese bedrijf Toyola Solar Limited brengt de lampen bij de mensen thuis, in de dorpjes die nu geen elektriciteit hebben. Probleem is dat de lamp op zonne-energie voor de Ghanezen een enorme aanschaf is. De prijzen variëren van 15 dollar voor een simpel leeslampje, tot 100 dollar voor een lamp van Philips. De klant, die nu 10 dollar per maand uitgeeft aan kerosine, moet gaan geloven in een langetermijninvestering. Bedrijven zoals Toyola Solar Limited bieden klanten de mogelijkheid om in termijnen te betalen.
Philips richt zich sinds 2007 op de Afrikaanse markt . Dit jaar gaat het bedrijf de lampen op zonne-energie in de meeste Afrikaanse landen introduceren. Momenteel zijn deze producten al te koop in Ghana, Kenia, Oeganda, Tanzania en Zuid-Afrika.
Naast de lampen voor consumenten maakt Philips sinds kort ook systemen op zonne-energie voor het verlichten van sportwedstrijden en avondmarkten, bouwplaatsen en bedrijfsterreinen. Philips hoopt hiermee ook Afrikaanse bedrijven en overheden tot hun klantenkring te kunnen rekenen.
www.africa-interactive.net
Tags:
Opmerking
Welkom bij
Nederlands MediaNetwerk
Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox
Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)
Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief
Stuur ons uw persberichten!
Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar
info@nederlandsmedianieuws.nl
Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws
230 leden
200 leden
168 leden
159 leden
153 leden
114 leden
110 leden
104 leden
95 leden
88 leden
83 leden
82 leden
76 leden
76 leden
74 leden
71 leden
59 leden
45 leden
40 leden
36 leden
© 2024 Gemaakt door Bas Vlugt. Verzorgd door
Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!
Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk