De televisie- en filmindustrie zullen niet hetzelfde lot ondergaan als de muziekindustrie. En Google en Facebook moeten hard werken aan hun reputatie op het gebied van privacy, omdat consumenten voorzichtiger worden met het vertrouwen van internetbedrijven.
Start van het downloadtijdperk
Dat zegt de Amerikaanse topadvocaat
Andrew Bridges. Hij verdedigde ooit
succesvol de fabrikant van de eerste MP3-speler, waarna het digitale downloadtijdperk intrad. Bridges geldt als een genie op het gebied van auteursrecht en intellectueel eigendom en kan daarom bedrijven als Google tot zijn cliëntèle rekenen. Volgens Bridges wordt de muziekindustrie vooral geremd door bange en inhalige managers, maar zal Hollywood floreren in het digitale tijdperk mits het open staat voor nieuwe exploitatievormen. Daarbij wijst hij naar het succes van Apple met iTunes.
Facebook, Yahoo en Google onder druk?
Consumenten moeten volgens Bridges nauwkeuriger volgen hoe de grootste internetbedrijven hun privacy-bepalingen aanpassen, omdat dat volgens hem vaker gebeurt dan algemeen wordt veronderstelt. Hij verwacht dat mensen uiteindelijk voor de keuze worden gesteld of het voordeel dat ze behalen uit bepaalde diensten, zoals Google en Facebook, opweegt tegen het opgeven van hun privacy. Maar Bridges vermoedt dat mensen gemak en service zullen verkiezen boven behoud van privacy, net zoals bij de klantenkaart in de supermarkt.
Eerdere afleveringen:
Aflevering 1, Janpieter Scheerder over Silicon Valley: '
Nederland heeft veel talent, maar weinig geduld'
Aflevering 2, Daniel Brusilovsky over jongeren:
tienerondernemer in opspraak
Aflevering 3, ex-CNN topman Mark Bernstein over nieuws:'
Mensen vinden het leuker om naar geschreeuw te kijken, dan naar elk...'
Aflevering 4, Mike Gifford over hardware: '
Microsoft wint van Apple'
Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!
Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk