Nederlands MediaNetwerk

Net op het moment dat iedereen het er over eens was dat Hyves op termijn onvermijdelijk ten grave zou worden gedragen door Facebook, was er de overname door De Telegaaf. Opvallend, omat De Telegraaf juist het akkevietje met Speurders versus eBay/Marktplaats achter de rug heeft en dus heeft ervaren hoe het werkt. Weet De Telegraaf misschien iets wat wij niet weten? Deze week daarom de vraag:

Wat gaat De Telegraaf in vredesnaam met Hyves doen?

Weergaven: 425

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hyves is een zeldzaam staaltje eclatant Hollands succes. Een heldenverhaal dat desondanks continue door journalisten en zogenaamde social media guru's wordt afgezeken in de media. Om doodziek van te worden.
In plaats dat we trots zijn op een 100% hollands hightech bedrijf gestart door 3 Nederlandse studenten dat na 6 jaar bijna 10 miljoen leden heeft, houdt het negatieve gezanik en ostentatief gefrons aan. Daarbij steevast de eeuwige mantra dat Facebook (dataminer opgericht door de CIA) ons binnenkort wel zal verlossen van Hyves doet me welhaast in mn mond overgeven.

TMG doet een prachtige zet met de overname van Hyves. Zij zullen de lachende laatsten zijn.
Ben het helemaal met het bovenstaande eens!
Voor ons een reden om direct onze account op te heffen. Dat hebben we gisteren gedaan, de Telegraaf staat voor corruptie en leugens en daar doen we niet aan mee, op geen enkele manier.
Joh ik dacht dat dit een forum voor professionals was?
Past in de lijn van de Telegraaf en belangen verdelen. In een tijd waarin kranten onder druk staan moet je verder kijken. Ze hebben ook al Habbo Hotel en daarmee veel jeugdigen in beeld. Nu een enorme database (de grootste?) die Nederland rijk is. En een interessant advertentie platform. Ze hebben zo heel wat Nederlanders goed in beeld en dat heeft heel veel waarde.
Hyves is een laatste kans voor TMG om een leidende rol te spelen in de opkomst van de Social Media. TMG maakt nu niet de fout door deze kans voorbij te laten gaan zoals zij eerder deden met Marktplaats. Mark de Vries heeft het naar mijn mening bij het rechte eind als hij zegt dat er ruimte is op de Nederlandse markt voor een puur locale speler die zij zijn en een internationale speler als Facebook. TMG doet goede zaken doordat het zich toegang heeft verschaft tot een jonger publiek die zij nu ten dele bedienen met de merken van Basis Media.
Deze situatie kun je goed vergelijken met Monsterboard.nl vs. Nationale Vacature Bank die beiden een goede positie hebben op de Nederlandse markt.
TMG moet zich wel realiseren dat er echter nog wel werk aan de winkel is om dit tot een succes te maken maar zij zullen wel van het verleden hebben geleerd.
Van de Mediabedrijven is TMG de enige geweest die in staat is geweest een aankoop van dergelijke categorie te doen. Wegener heeft tot verdriet van Joop Munsterman af moeten zien van aankoop onder druk van Mecom.
Kortom TMG heeft dit keer slagvaardig gehandeld en aan hun om te bewijzen dat zij ook gegroeid zijn in executie.
Afzeiken? Wat deed de goegemeente na Balkenende's oproep om wat meer VOC-mentaliteit tentoon te spreiden? Ik heb nog geen week geleden mijn Facebook en Twitter accounts opgezegd nu identiteitsdiefstal onontkoombaar is geworden. Mails afkomstig van het emailadres van je 'vrienden' blijken je rechtstreeks te lokken naar advertentiefuiken en andere criminele valluiken.... Hyves is zeker niet beter.... Dit gaat echt niet zo heel lang meer duren...

Jan Bennink zei:
Hyves is een zeldzaam staaltje eclatant Hollands succes. Een heldenverhaal dat desondanks continue door journalisten en zogenaamde social media guru's wordt afgezeken in de media. Om doodziek van te worden.
In plaats dat we trots zijn op een 100% hollands hightech bedrijf gestart door 3 Nederlandse studenten dat na 6 jaar bijna 10 miljoen leden heeft, houdt het negatieve gezanik en ostentatief gefrons aan. Daarbij steevast de eeuwige mantra dat Facebook (dataminer opgericht door de CIA) ons binnenkort wel zal verlossen van Hyves doet me welhaast in mn mond overgeven.

TMG doet een prachtige zet met de overname van Hyves. Zij zullen de lachende laatsten zijn.
Amerikanen zijn iig erg enthousiast over hyves http://blogs.wsj.com/tech-europe/2010/11/01/dutch-social-site-keeps...
Onderbouwt met cijfers dat hyvers langer op hyves zitten dan de snelsnel gebruikers op Facebook wereldwijd.
De Social kan dus bijna voor de Media weggehaalt worden.
Blij dat hyves blijft bestaan en De Telegraaf heeft trouwens meer pijlen op de boog maar dat komt vanzelf wel via dit kanaal naar voren.
Er is meer onder de zon dan wat wij allen denken te zien :)
Ach Jonne, Mij maakt het niet zoveel meer uit. met een post of 45.000 op gs, twitter, facebook, twitter en linkedin ben ik sowieso FUBAR. :-)
Goede combinatie. Voor beiden een kans. Doorontwikkeling naar nieuwe dimensie. Platform om gebruikers individueel te bereiken voor De Telegraaf en groei naar een breder en meer gevarieerd bereik voor Hyves. Versterking van de juiste onderdelen en mogelijkheid tot verandering als het gaat om elementen die wellicht beter of anders kunnen ( of moeten ).
Goede zet in een wereld waar Social Media nog een aparte naam heeft maar over een paar jaar gewoon Media zal heten. De plek waar gebruikers zijn en waar interactie plaats kan vinden.
Bravi!
Interessante discussie en wie het weet mag het zeggen. In digitaal opzicht is Nederland vaak "dat kleine dorpje in Gallië" en kunnen succesvolle internetconcepten van eigen boden blijven bestaan naast de megareuzen van uit de grote buitenwereld. Denk aan Marktplaats vs Ebay, Startpagina vs. About.com en tot op heden Hyves vs Facebook. Er zijn ook minder succesvolle verhalen zoals Ilse dat slechts voortleeft in de naam van de gelijknamige groep. Zien we een patroon? Ja, een succesvol concept van eigen bodem kan prima overleven in de handen van een nieuwe eigenaar, wanneer deze het oorspronkelijk concept in hoge mate ongemoeid laat. Kijk naar Startpagina en Marktplaats. Dat zal ook wel gaan lukken met Hyves, maar dan moet TMG het koesteren en voorzichtig doorontwikkelen en vooral niet op slimme wijze gaan melken of er allerlei doorzichtige nieuwe businessmodellen op los gaan laten om er veel geld mee te gaan verdienen. Dat is in feite een duivels dilemma en de tijd zal het leren welke keuze de Telegraaf zal gaan maken. Voor de miljoenen gebruikers zal het niet veel uitmaken. De stap naar een ander platform is immers een paar clicks away ...

Antwoorden op discussie

RSS

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden