Nederlands MediaNetwerk

Wat is de betekenis van de overname van SBS voor adverteerders, tarieven, bureaus en andere media?

Komende donderdag wordt in Nederlands MediaNieuws een forumdiscussie gepubliceerd. Netwerkleden zijn van harte uitgenodigd om voor 10:00 uur donderdag 26 mei deze vraag te beantwoorden:

Sanoma Media en Talpa nemen SBS over. Wat is de betekenis hiervan voor adverteerders, tarieven, bureaus en andere media exploitanten?

Weergaven: 135

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Het is mijns inziens te vroeg om operationele effecten te voorspellen voor adverteerders, bureaus en andere media ten gevolge van deze overname. Ik denk dat eerst een aantal synergie effecten op titel/programma niveau in kaart gebracht zouden moeten worden teneinde grote(re) crossmediale effecten te bereiken in zowel kwaliteit als kwantiteit voor met name de consument. Zodra de keuze mogelijkheden voor de consument duidelijker worden, dan pas kunnen nieuwe advertentiemodellen worden ontwikkeld. Op korte termijn zal er wat dat betreft naar verwachting niet veel veranderen in de huidige rolverdeling.

 

Ik denk echter wel dat mediabureaus op langere termijn - maar dat staat los van deze overname - uit de keten zullen verdwijnen. De keten kan zoveel duidelijker worden als ook adverteerders (brandowners/retailers) zich meer en meer zelf als uitgevers van relevante content gaan ontwikkelen. Dan zal de verdeling tussen redactioneel uitgeven en commercieel (relevant) uitgeven (dus geen platte advertenties en reclame) een andere dimensie krijgen, die we nu nog niet kennen. Dus ontwikkelingen die liggen in de lijn van Personalized Content Marketing.

 

In dit spel zal dus de invloed van de consument steeds vaker het succes gaan bepalen, daar waar de crossmediale mix de invloed van de consument middels social media kanalen en mobiel (tablets etc.) dat toelaat.

 

De overname van SBS door Sanoma en Talpa zal vooral een 'learning-by-doing' traject worden, waarbij de strategisch concept ontwikkelaars er goed aan doen, veel meer de invloed van de consument mee te laten wegen.

 

Dus een magazine een TV programma 'geven' en dan verwachten dat de adverteerders in print 'meegaan' naar TV, is een te makkelijke route, die volgens mij slechts voor enkele titels geprobeerd zou kunnen worden.

Antwoorden op discussie

RSS

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden