Nederlands MediaNetwerk

De zwakste schakel van de krant: een lege brievenbus

Tja, daar zit je dan. Als krant. Je maakt een heel leesbaar blaadje, verzint een leuke wervingsactie (de iPad!) en de nieuwe abonnees stromen binnen. Of tenminste, dat neem ik dan maar even aan. Het zou me helemaal niets verbazen als daar een glas op is geheven en dat is de redactie ook van harte gegund. Maar dan? Dan breekt, zoals gewoonlijk, weer eens de zwakste schakel. En die is, zoals wij allen weten, de bezorging. Of liever gezegd: de niet-bezorging.

Nou was ik al gewaarschuwd dat de krantenbezorging in mijn dorp niet optimaal was (ik ben een overkanter, die pas sinds kort op Texel woont), maar ik dacht dat het om De Volkskrant ging en die lees ik lekker niet. Het Parool, de krant waarvoor ik tot voor kort werkzaam was, wordt elke dag keurig op tijd bezorgd en die enkele keer dat Het Parool 'op' is, krijg ik van de bezorger een Handelsblad in de bus. Dus ik dacht dat het met de Next ook wel goed zou komen.

Nou nee. Het abonnement ging op 7 december in en die dag, en de dag daarna heb ik de krant ontvangen. De twee dagen erna niet en daarom heb ik de abonnementenservice gebeld. Heerlijk, zo'n spraakgestuurde computer! Op zaterdag kreeg ik keurig het Handelsblad, maar de maandag, daarop - u raadt het al – weer niks. En dan te bedenken dat ik 's ochtends in het donker op mijn pantoffeltjes over een beijzeld binnenplaatsje moet glibberen om bij de brievenbus te komen. Niet fijn.

Dus ik dacht: 'Weet je wat? Ik heb hier helemaal geen zin in. Er is niet eens een nabezorging, dus elke keer dat de krant niet wordt bezorgd krijg ik een sigaar uit eigen doos. Zonde van de ergernis en het geld. Ik bel de abonnementenservice en zeg op.' Zo gedacht, zo gedaan.

Maar het meisje van de opzegtelefoon vond het helemaal niet leuk. Ik wil niet beweren dat ze ging huilen, maar zo klonk ze haast wel. Dus bedachten we een compromis: zij zou de baas van mijn bezorger inlichten, hij zou zorgen dat mijn krant weer werd bezorgd en ik zou het nog een weekje aankijken. Als de bezorging niet beter zou worden, zou ik alsnog opzeggen.

Afgelopen maandag lag de krant in de bus. Heerlijk! Lekker genieten op de bank met thee en poes en Jan de Hoop op de achtergrond. Dat wilde ik dinsdag ook wel. Maar dat ging dus niet door. Geen krant. Ook woensdag niet en vandaag al helemaal niet. Dan maar weer eens bellen met de bezorgservicecomputer. Maar hé, wat raar: die herkende mijn postcode niet. De levende persoon met wie ik toen werd doorverbonden – nou weet ik in elk geval hoe ik die vreselijke spraakcomputers kan omzeilen – had ook mijn postcode en sterker nog, mijn abonneenummer niet in haar bestand. Zij ging het voor me uitzoeken en wat bleek: de krant werd niet meer bezorgd omdat ik het abonnement had beëindigd! Zij kon mij niet meer verder helpen, ik moest maar eens bellen met de klantenservice.

Tja, daar zit je dan. Als goedwillende abonnee. Het zal u vast niet verbazen dat de acceptgiro voor de eerste termijn wél netjes in mijn brievenbus lag. Ik zou zeggen: waar is Youp van 't Hek als je hem nodig hebt?

Weergaven: 123

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

[Interview] Gerrit Reinders: Adcombi slaat een brug tussen lokale communicatiedoelen en landelijke advertentieplatforms

Adcombi breidt local-advertisingtechnologie uit met video. Wij spreken met Gerrit Reinders, oprichter van Adcombi

[Interview] Roland Sars: Wij weten precies wat er in een video gebeurt

Roland Sars is ondernemer en CEO van Media Distillery. Het bedrijf gebruikt kunstmatige intelligentie op allerlei vlakken rondom video. We spreken hem over het inzetten van AI en andere recente ontwikkelingen

[Interview] Daan Zoetmulder: Als je de klant centraal stelt, behaal je successen

Wayne Parker Kent won de Content Marketing Award voor het Beste Multiyear Contentprogramma met het platform Android & You, ontwikkeld voor Samsung en Google. We spreken met met Daan Zoetmulder, Managing Director

[Interview] Bert van der Veer over de biografie van Mister Veronica, Rob Out

Bert van der Veer is programmamaker, oud-programmadirecteur, schrijver en mediadeskundige. Nederlands MediaNetwerk sprak Bert van der Veer over de biografie van Mister Veronica, Rob Out

[Interview] Gwen Jansen inspireert SBS6-kijker met Green Make Over

Gwen Jansen is tv- en documentairemaker. Haar programma Green Make Over, te zien op SBS6, draait om duurzaamheid. We spreken haar over dit concept, dat zo goed past bij de tijdgeest

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns

[Column] Michiel Rotteveel: 10 tips voor geloofwaardige interne communicatie

Onlangs heeft Mediatest op een congres een succesvolle sessie verzorgd over geloofwaardige interne communicatie. Geloofwaardige interne communicatie is namelijk cruciaal voor een goede reputatie onder de medewerkers

[Column] Jerome Kuijken: De publieke omroep reclamevrij: moeten we dat wel willen?

Alle superirritante (“Ja, maar het werkt toch?”) commercials hebben ervoor gezorgd dat mensen het beu zijn. Ik denk dat we daarom de mening van het volk moeten accepteren. Heel erg jammer voor adverteerders en bureaus die wel hun best doen om iets moois en waardevols te maken voor hun doelgroep

[Commercial Review] Bart Vijlbrief: Nieuwe reclamestroming geboren

Laten we in tijden van deep fake-video’s eens een keer het goede voorbeeld geven. Als de roep om eerlijke en bewuste producten toeneemt, moet dat ook gelden voor reclame

[Column] Kenny de Vilder: Communicatieve kater?

Precies op het moment dat Heineken aankondigt de inmiddels klassieke slogan "Biertje?!” weer af te stoffen, waren er nog twee interessante communicatiecases rondom alcohol in het nieuws. Met, het moet gezegd, zeer verschillende reacties van de betrokkenen en hun werkgevers

[Column] Jeroen Verkroost: Wat is een E-Girl? Door locatiedata veroordeeld voor moord? Live AI die fake news produceert?

Uit onderzoek blijkt dat Instagram-influencers steeds minder effectief worden. De engagement rates dalen en er ontstaat een soort esthetische tegencultuur onder jongeren, die genoeg hebben van al die gefilterde, gefacetunede en bovenmatig kleurverzadigde influencers

Badge

Bezig met laden...

© 2019   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden