Nederlands MediaNetwerk

De zwakste schakel van de krant: een lege brievenbus

Tja, daar zit je dan. Als krant. Je maakt een heel leesbaar blaadje, verzint een leuke wervingsactie (de iPad!) en de nieuwe abonnees stromen binnen. Of tenminste, dat neem ik dan maar even aan. Het zou me helemaal niets verbazen als daar een glas op is geheven en dat is de redactie ook van harte gegund. Maar dan? Dan breekt, zoals gewoonlijk, weer eens de zwakste schakel. En die is, zoals wij allen weten, de bezorging. Of liever gezegd: de niet-bezorging.

Nou was ik al gewaarschuwd dat de krantenbezorging in mijn dorp niet optimaal was (ik ben een overkanter, die pas sinds kort op Texel woont), maar ik dacht dat het om De Volkskrant ging en die lees ik lekker niet. Het Parool, de krant waarvoor ik tot voor kort werkzaam was, wordt elke dag keurig op tijd bezorgd en die enkele keer dat Het Parool 'op' is, krijg ik van de bezorger een Handelsblad in de bus. Dus ik dacht dat het met de Next ook wel goed zou komen.

Nou nee. Het abonnement ging op 7 december in en die dag, en de dag daarna heb ik de krant ontvangen. De twee dagen erna niet en daarom heb ik de abonnementenservice gebeld. Heerlijk, zo'n spraakgestuurde computer! Op zaterdag kreeg ik keurig het Handelsblad, maar de maandag, daarop - u raadt het al – weer niks. En dan te bedenken dat ik 's ochtends in het donker op mijn pantoffeltjes over een beijzeld binnenplaatsje moet glibberen om bij de brievenbus te komen. Niet fijn.

Dus ik dacht: 'Weet je wat? Ik heb hier helemaal geen zin in. Er is niet eens een nabezorging, dus elke keer dat de krant niet wordt bezorgd krijg ik een sigaar uit eigen doos. Zonde van de ergernis en het geld. Ik bel de abonnementenservice en zeg op.' Zo gedacht, zo gedaan.

Maar het meisje van de opzegtelefoon vond het helemaal niet leuk. Ik wil niet beweren dat ze ging huilen, maar zo klonk ze haast wel. Dus bedachten we een compromis: zij zou de baas van mijn bezorger inlichten, hij zou zorgen dat mijn krant weer werd bezorgd en ik zou het nog een weekje aankijken. Als de bezorging niet beter zou worden, zou ik alsnog opzeggen.

Afgelopen maandag lag de krant in de bus. Heerlijk! Lekker genieten op de bank met thee en poes en Jan de Hoop op de achtergrond. Dat wilde ik dinsdag ook wel. Maar dat ging dus niet door. Geen krant. Ook woensdag niet en vandaag al helemaal niet. Dan maar weer eens bellen met de bezorgservicecomputer. Maar hé, wat raar: die herkende mijn postcode niet. De levende persoon met wie ik toen werd doorverbonden – nou weet ik in elk geval hoe ik die vreselijke spraakcomputers kan omzeilen – had ook mijn postcode en sterker nog, mijn abonneenummer niet in haar bestand. Zij ging het voor me uitzoeken en wat bleek: de krant werd niet meer bezorgd omdat ik het abonnement had beëindigd! Zij kon mij niet meer verder helpen, ik moest maar eens bellen met de klantenservice.

Tja, daar zit je dan. Als goedwillende abonnee. Het zal u vast niet verbazen dat de acceptgiro voor de eerste termijn wél netjes in mijn brievenbus lag. Ik zou zeggen: waar is Youp van 't Hek als je hem nodig hebt?

Weergaven: 139

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

[Cross Media Vrouw] Dolly van den Akker (MPG.): Ons hoofddoel is engagement van consumenten met merken

Dolly van den Akker is de Managing Director MPG.Group en CEO van MPG. Nederland. Zij is genomineerd voor Cross Media Vrouw van het Jaar 2020. Wij spreken haar over haar visie op crossmedia

[Startup Competitie] Joachim Klein Molekamp over Reqruut

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. We spreken met Joachim Klein Molekamp van Reqruut

[Startup Competitie] Steven Pieneman over Admanager

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. We spreken met Steven Pieneman van Admanager

[Startup Competitie] Rik Heijmen over Monsley

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. We spreken met Rik Heijmen van Monsley.

[Startup Competitie] Richard Otto en Sebastian Plasschaert over XS2RADIO

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. We spreken met Richard Otto en Sebastian Plasschaert van XS2RADIO

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns

Jeroen Verkroost: Hoe gaat Amazon Nederland veroveren? Hoe werken kijkcijfers? Wie wint het nieuws?

Jeroen Verkroost speurt internet af naar de interessantste artikelen over media, mediagebruik en trends in de branche

[Commercial Review] Machiel Verkuyl: Vue begrijpt het niet, Basic-Fit wel en Swiss Sense hoopt op wonderen

In plaats van lokaal x actueel x content x kort kiest Vue Cinemas voor breed x branchebreed x zenden x lang. Gaap

[Column] David de Jong: World Radio Day....alleen niet in Nederland?!

In 2019 vierde de Nederlandse radiosector uitgebreid het 100-jarig bestaan van het medium radio in Nederland. 13 februari is elk jaar World Radio Day. Dit jaar staat de UNESCO-dag in het teken van diversiteit die het medium radio kan bieden

Nathalie Peters & Marc Nieman: Agility helpt een excellente Customer Experience (CX) te creëren

Klanten en gebruikers, zowel in een B2C als B2B omgeving, verwachten tijdens alle stappen in hun klantreis, een naadloos op elkaar aansluitende dienstverlening

[Column] Erwin Fisser: De Belastingdienst

Waar waren Google, Apple en Amazon nu geweest zonder het internet? En wie heeft het internet ontwikkeld? Precies, de overheid

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden