Nederlands MediaNetwerk

De zwakste schakel van de krant: een lege brievenbus

Tja, daar zit je dan. Als krant. Je maakt een heel leesbaar blaadje, verzint een leuke wervingsactie (de iPad!) en de nieuwe abonnees stromen binnen. Of tenminste, dat neem ik dan maar even aan. Het zou me helemaal niets verbazen als daar een glas op is geheven en dat is de redactie ook van harte gegund. Maar dan? Dan breekt, zoals gewoonlijk, weer eens de zwakste schakel. En die is, zoals wij allen weten, de bezorging. Of liever gezegd: de niet-bezorging.

Nou was ik al gewaarschuwd dat de krantenbezorging in mijn dorp niet optimaal was (ik ben een overkanter, die pas sinds kort op Texel woont), maar ik dacht dat het om De Volkskrant ging en die lees ik lekker niet. Het Parool, de krant waarvoor ik tot voor kort werkzaam was, wordt elke dag keurig op tijd bezorgd en die enkele keer dat Het Parool 'op' is, krijg ik van de bezorger een Handelsblad in de bus. Dus ik dacht dat het met de Next ook wel goed zou komen.

Nou nee. Het abonnement ging op 7 december in en die dag, en de dag daarna heb ik de krant ontvangen. De twee dagen erna niet en daarom heb ik de abonnementenservice gebeld. Heerlijk, zo'n spraakgestuurde computer! Op zaterdag kreeg ik keurig het Handelsblad, maar de maandag, daarop - u raadt het al – weer niks. En dan te bedenken dat ik 's ochtends in het donker op mijn pantoffeltjes over een beijzeld binnenplaatsje moet glibberen om bij de brievenbus te komen. Niet fijn.

Dus ik dacht: 'Weet je wat? Ik heb hier helemaal geen zin in. Er is niet eens een nabezorging, dus elke keer dat de krant niet wordt bezorgd krijg ik een sigaar uit eigen doos. Zonde van de ergernis en het geld. Ik bel de abonnementenservice en zeg op.' Zo gedacht, zo gedaan.

Maar het meisje van de opzegtelefoon vond het helemaal niet leuk. Ik wil niet beweren dat ze ging huilen, maar zo klonk ze haast wel. Dus bedachten we een compromis: zij zou de baas van mijn bezorger inlichten, hij zou zorgen dat mijn krant weer werd bezorgd en ik zou het nog een weekje aankijken. Als de bezorging niet beter zou worden, zou ik alsnog opzeggen.

Afgelopen maandag lag de krant in de bus. Heerlijk! Lekker genieten op de bank met thee en poes en Jan de Hoop op de achtergrond. Dat wilde ik dinsdag ook wel. Maar dat ging dus niet door. Geen krant. Ook woensdag niet en vandaag al helemaal niet. Dan maar weer eens bellen met de bezorgservicecomputer. Maar hé, wat raar: die herkende mijn postcode niet. De levende persoon met wie ik toen werd doorverbonden – nou weet ik in elk geval hoe ik die vreselijke spraakcomputers kan omzeilen – had ook mijn postcode en sterker nog, mijn abonneenummer niet in haar bestand. Zij ging het voor me uitzoeken en wat bleek: de krant werd niet meer bezorgd omdat ik het abonnement had beëindigd! Zij kon mij niet meer verder helpen, ik moest maar eens bellen met de klantenservice.

Tja, daar zit je dan. Als goedwillende abonnee. Het zal u vast niet verbazen dat de acceptgiro voor de eerste termijn wél netjes in mijn brievenbus lag. Ik zou zeggen: waar is Youp van 't Hek als je hem nodig hebt?

Weergaven: 115

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

[Interview] Thijs Jaski: Impact maak je door verhalen te vertellen die alleen bij jouw merk passen

Thijs Jaski verruilde begin 2019 ING voor creatief bureau Yune. Hij werd er Chief Brand Publishing. We spreken hem over zijn visie op merken en content

[Nederlands MediaNetwerk TV] Jasper Dijkstra over Eventbrite

Jasper Dijkstra is commercieel directeur van Eventbrite Benelux, de tool om kaartverkoop voor evenementen te realiseren. Hij praat ons bij over wat er speelt in de markt voor kaartverkoop

[Interview] Jouke Tjeerdsma en Sjoerd van der Meijden: Mannen kun je in specifieke hokjes plaatsen

Via meer dan vijftig verschillende websites en apps bereikt Mannenmedia maandelijks ruim zeven miljoen mannen. Wij spreken met Managing Director Jouke Tjeerdsma en Director Sales & Business Development Sjoerd van der Meijden

[Interview] Arun Maljaars (Insight TV): We geven millennials een platform om hun passie uit te breiden

Insight TV is sinds september 2018 actief in Nederland. Director of Content & Channels Arun Maljaars bereikt millennials via uiteenlopende avontuurlijke content. We spreken hem over zijn visie op verhalen vertellen en de content van de toekomst

[Podcast] Eric Kip over allOut, hét mediafestival van Nederland

Eric Kip is CEO van Exterion Media en voorzitter van de MWG. In onze podcast vertelt hij over allOut, hét mediafestival van Nederland, donderdag 16 mei, Thuishaven Amsterdam

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns

[Column] Joris van Heukelom: De mens meer mens maken

Kun jij soms ook met jaloezie naar mensen kijken die veel mening en een beetje inhoud op hoge snelheid de socials op donderen? Ik ben daar te lui voor

[Column] Paola Cassone: Wat eten we vandaag?

Ik voorspelde drie jaar geleden dat gezond eten binnen vijf jaar een revolutionaire impact op marketing en communicatie zou hebben en dit jaar is dat al uitgekomen

[Column] Nathalie Peters: De mix maakt het verschil

In de mediasector worden allerlei experimenten gedaan om te kijken hoe je je doelgroep goed bereikt en er ook nog wat aan verdient. Zijn dit wanhoopspogingen of strategisch slimme moves?

[Commercial Review] Bart Vijlbrief: voorsorteren met Batavus Actieradius en de sjoemelstroom Vandebron

E-bikers zijn de schaamte voorbij. Als ik een paar jaar geleden werd ingehaald door een 60-plusser op een e-bike, meende ik toch altijd iets van gêne bij ze te zien

[Column] Erwin Fisser: Ik heb er genoeg van

Spullen dus. Daar heb ik er genoeg van. En niet alleen ik, wij allemaal in het welvarende Noordwest-Europa. Tot aan de nok toe vol zitten onze woonruimtes. Met allerhande zooi. Voor een grijpstuiver bij elkaar gegrist bij de één of andere dumpwinkel

Badge

Bezig met laden...

© 2019   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden