Meerdere steden in Nederland hebben geprobeerd de Afghanistan-top binnen te halen. De stad waar deze top het meest thuishoort heeft de pitch gewonnen. Een goede zaak, voor Den Haag, voor de steden die de hofstad voor moesten laten gaan en voor Nederland.
Den Haag is veel, maar zeker - en met recht - de Internationale stad van Vrede en Recht. Niet zozeer de stad van creativiteit, innovatie en handelsgeest (Amsterdam). Of neem ‘Rotterdam Durft’, dat een minder gewenste associatie zou kunnen oproepen met de problematiek rond Afghanistan.
Dat de Eurotop ooit in Amsterdam werd georganiseerd rond de Nederlandse Bank was wellicht niet voor iedereen even handig, maar een logische plek was het zeker. Goed voor de internationale exposure van de hoofdstad en financieel centrum van ons land. De Amsterdamse - toen nog niet zo bekende - topontwerper Marcel Wanders ontwikkelde het prachtige en toepasselijke geschenk voor alle gasten waarmee hij de merken Amsterdam en Nederland middels product (jenever) en ontwerp op briljante wijze liet samenkomen. Zo kan het ook. Goed gedaan. Slim investeren.
Het wordt hoog tijd dat steden in de Randstad ophouden met elkaar op de vierkante centimeter te beconcurreren. Verspilling van geld, van tijd, van energie. Terwijl tegelijkertijd het maken van duidelijke afspraken over enkele domeinen – zoals de claim Internationale Stad van Recht en Vrede – een enorme versterking van de verschillende campagnes zal betekenen. Duidelijke communicatie, voorkoming van ruis. Minder geld over de balk, dat vervolgens aangewend kan worden voor effectieve marketing.
Ben benieuwd wat de top Afghanistan en de wereld gaat brengen. En wat het Den Haag zal brengen naast miljoenen internationale ogen die weer voor even op die stad zijn gericht.
Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!
Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk