Nederlands MediaNetwerk

New York is geweldig! Na twee weken heb ik de smaak goed te pakken. Vorige week ontmoette ik de moeder van mijn goede vriend Jan uit Alkmaar. Ze emigreerde tien jaar geleden naar New York. Met de ferry zocht ik haar op Staten Island op. Ik kwam langs het Vrijheidsbeeld en zag de skyline van Manhattan vanaf het water. Fantastisch!

Ze maakte draadjesvlees voor me klaar en ik reed een rondje in de sportauto van haar Amerikaanse stiefzoon. Afgelopen weekend natuurlijk weer wat clubs bezocht. Op zondag kwam ik in de Hiro Michiel van Erp tegen en Cornald Maas. Bij de uitvoerend producent van Michiel van Erp heb ik ooit gebedeld voor een stageplaats. Zijn documentaires zijn zo prachtig. Ik werd keihard tegengehouden. Michiel wist hier niets van. Hij is nu weer terug naar Nederland, maar in oktober is hij weer in New York voor werk. Misschien kan ik hem wel ergens mee helpen.

Dinsdag sprak ik met ze af in de B-Bar. Die wordt gerund door Erich Konrad. In de B-Bar raakte ik aan de praat met de manager van de Hiro. Ook weer een bijzondere man. Hij emigreerde vanuit Guatemala en maakte fortuin in NY. De Hiro is een van de grootste clubs van New York. Een man met een prachtig levensverhaal.

Aan het eind van de avond raakte ik aan de praat met Erich Konrad. Hij kent iedereen. Andy Warhol was vaste klant bij de B-Bar en zo vele andere grootheden. Wederom een prachtig verhaal. Erich is deels Nederlands, of Duits. Ik weet het niet meer. Hij overgoot ons met tequila. We houden in ieder geval contact en zijn levensverhaal is er ook weer een uit duizenden.

Ondertussen heb ik een fiets gekocht. Twee eigenlijk. De eerste sneuvelde toen ik de K-Mart uitreed. Ik zakte door mijn achterwiel. Ik kreeg mijn geld terug en kocht een iets duurdere, die me wel hield. Zo zwaar ben ik echt niet. Strak zelfs, tegenwoordig. Sport iedere dag bij Equinox.

Anyway. Op de fiets door Manhattan is een hele ervaring. De auto's rijden drie, vier , vijf rijen dik, kriskras door elkaar. Met fietsers wordt weinig rekening gehouden. Dus als fietser rijd je ook kriskras tussen de rijen door. Gelukkig is er op ieder blok een stoplicht, dus rijden ze niet snel.

Kathleen, de hospita, is maandag naar Las Vegas vertrokkken. Eindelijk het huis voor mezelf. Maandag trok Noah bij me in. Het is een tweekamerappartementje en we hebben ieder een kamer. Het is erg gezellig, al zitten we wel af en toe een beetje op elkaars lip. De woensdag na de beruchte dinsdag in de B-Bar waren we de hele dag brak. Op de een of andere manier kregen we het wel voor elkaar om nog te gaan sporten.

Vandaag hebben we besloten elkaar een dagje niet te zien. Op een gegeven moment zijn de verhalen een beetje op.

Vanmorgen ben ik langs het Marmara hotel geweest. Op de fiets uiteraard. Van 4th naar 94th. Best een stukje. Het Marmara hotel stuurt me een cheque voor de vliegtickets. Staan wel vier publicaties tegenover, maar dat moet lukken. Op de weg terug dronk ik een kop koffie in een typisch Amerikaanse diner. Met zo'n vrouw in schort die met een koffiekan de tafeltjes bedient. Ze vulde drie keer mijn koffie bij en je betaalt alleen voor de eerste. Typisch Nederlands om daarvan te houden ;-)

Straks mijn eerste interview met een Nederlandse gelukszoeker. Max probeert het hier te maken als model en acteur. Binnenkort speelt hij in zijn eerste film. Vast een prachtig verhaal. I'll keep you posted!

Weergaven: 59

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

[Interview] Startup Competitie 1 jaar later: Microphone Media

Microphone Media was een van de winnende startups van de Startup Competitie 2019. Hoe ging het verder met het podcastbedrijf? We spreken Frank Kromer

[Interview] Startup Competitie 1 jaar later: 5PM

5PM was een van de winnende startups van de Startup Competitie 2019. Hoe ging het verder met het bedrijf, dat organisaties helpt aan meer succes op YouTube? We spreken Peter Minkjan en zijn team

[Interview] Wierish Debipersad: Clear Channel neemt afscheid van de billboard

Wierish Debipersad is sinds de zomer van 2019 commercieel directeur van Clear Channel Nederland en zet vol in op digitaal. "We starten binnenkort met personalised ads in Q-Park-garages"

[Interview] Martijn de Kemp: Influencermarketing is toegankelijker, schaalbaarder en meetbaarder dan ooit

Martijn de Kemp is oprichter en CEO van content en influencer agency Storyboard

[Nederlands MediaNetwerk TV] Edward Knol over Born05

Edward Knol is sinds 2019 Managing Director van Born05. Het bureau is gespecialiseerd in de ontwikkeling van digitale producten, diensten en content die merken met mensen verbinden. Dit doen ze voor merken als KLM, KPN, Bol.com, Talpa Network, Unilever en Alzheimer Nederland

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns

[Column] Annemarije Tillema: Merkenbouwers, bouw bruggen naar de nieuwe wereld

Het jaar is nog maar net begonnen en er is een hoop zorgwekkends gaande dat primair of zijdelings gaat over klimaatverandering en verantwoordelijkheden in dit kader

Jeroen Verkroost: NPO wordt rechtser, 100 (!) trends voor 2020, surfen zonder cookies en deepfake jezelf!

Jeroen Verkroost speurt internet af naar de interessantste artikelen over media, mediagebruik en trends in de branche.

[Column] Cor Hospes: Kappen met merkbouwen op sociale media, doe dat op je eigen contentplatform!

Ooit waren het supergezellige digitale kroegen voor oeverloos vermaak. Maar sociale media - zoals ook jij die jarenlang gebruikte - zijn veranderd in vervaarlijke laboratoria geregeerd door algoritmes, fake news, propaganda en nepaccounts

Jeroen Verkroost: kijkcijfers, kijktijd, zonder cookies, Hoogvliegers, software als wapen en meer

Jeroen Verkroost speurde internet af naar de interessantste artikelen over media, mediagebruik en trends in de branche

[Column] Bas Vlugt: Hoe dik wil je de koffie kijken?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik zit nu 22 jaar in het vak en was nog nooit bij Koffiedik Kijken geweest.

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden