Nederlands MediaNetwerk

Zelfbeschikkingsrecht staat immuniteit in de weg

93% van bloeddonoren hebben antistoffen! Laten we nu doorpakken om dit grote succes van de vaccinatiecampagne niet uit onze handen te laten glippen, als na de zomer deze antistoffen verdwijnen en we onze waakzaamheid loslaten. Met grote moeite zijn de wappies er 1 voor 1 van doordrongen toch echt voor de wetenschap en het groepsbelang te gaan. De grootste bedreiging van vaccinatiecampagnes is fakenews.  Het heeft wat gekost: een mediaconsortium tussen grote uitgevers NPO en BigTech namen haar verantwoordelijkheid en sloten een pact met overheid en WHO om tijdens een pandemie fake news te blokkeren. Antivaxxers vinden altijd wel een reden, gevoed door snowflake narcisme dat ze ‘recht’ hebben op zelfbeschikking. Maar ook ‘recht’ hebben op onze ziekenhuiszorg als het misgaat! Helaas zijn zelfs zorgmedewerkers in de fabeltjesfuik geswiped, waardoor we na beroepsverplichte vaccinatie geen zorgmedewerker overhouden. Er is dus een algemene eenduidige wetgeving nodig.

Door het medisch zelfbeschikkingsrecht af te schaffen kunnen we vaccins verplichten. Dan kunnen we ook de jaarlijkse sterfte aan mazelen bij jonge kinderen voorkomen. De ziekte hoort thuis in de middeleeuwen. Maar ook de eeuwige discussie of ongevaccineerde kinderen wel of niet geweerd mogen worden door scholen kunnen we dan achter ons laten: alle kinderen zijn gelijk! Ook de repeterende discussie dat scholen officieel niet aan een kind mogen vragen Ritalin te nemen wordt dan beslecht. Ze hebben wel het ‘recht’ de hele klas te ontregelen, te laat te komen en de juiste boeken te vergeten. Bij een eenduidig beleid worden deze kinderen niet langer heen en weer geslingerd tussen leraar en ouders. Als arts en leerkracht bepalen, belasten we het kind niet met zo’n onmogelijke keuze.

Een ander voordeel is ook dat we zo beter vluchtelingen kunnen uitzetten: tegenwerkende vluchtelingen mogen van de rechter bij uitzetting in een vliegtuig niet platgespoten worden met een kalmerend middel. Immers: volgens diezelfde zelfbeschikkingswet mag medicatie niet ingezet worden als beheersingstactiek. Het recht op medische zelfbeschikking is tevens de reden dat er tijdens demonstraties vaak waterkannonen gebruikt worden: hoeveel makkelijker zou het zijn als we de demonstranten met kalmeringsmiddelen mochten besproeien. Bij alcohol controles komt het zelfbeschikkingsrecht indirect om de hoek: elk jaar worden vele automobilisten van de weg gehaald na een alcohol controle: nu mag men al wel een blaastest verplichten, echter de uitslag hiervan mag in geen dossier worden opgeslagen: hoe krom! Terwijl de recidive bij rijden onder invloed juist zo hoog is: hoeveel doden en verminkten voorkomen we, als we het medisch zelfbeschikkingsrecht niet langer heilig verklaren? We kunnen de Corona app, nu die er toch is, tevens gebruiken voor registratie van alcoholisme achter het stuur. Het recht op veiligheid van de samenleving is immers groter dan het recht om anoniem iemand dood rijden. Andere drugs: idem dito.

De bloedbank heeft een tekort aan bloeddonors. Terwijl mensen hun halfjaarlijkse vaccinatie krijgen in GGD hallen rondom de stad, is het eenvoudig ook mensen met gewenste bloedgroep aan te spreken, en hen te sommeren bloed te doneren. De algemene gezondheid is belangrijker dan hun fictieve bezwaren. Zegt men nee, dan is sedatie toegestaan.
Een tweede nier is bij gezonde mensen niet nodig. Het tekort aan donornieren wordt opgelost door donoren te werven in de halfjaarlijkse vaccin hallen. Uiteraard is het toegestaan dit te weigeren op medische gronden of als men zwanger is: geef wel alle medische wijzigingen goed door, zodat de GGD artsen de juiste personen aanwijzen voor donatie. Een automatische feedin van uw medische dossier naar de app houdt bij welk merk vaccin voor u het best is.

Het hoogste aantal verkeersdoden wordt nog altijd veroorzaakt door insomnia. Slapelozen achter het stuur zijn verantwoordelijk voor vele doden per jaar in Nederland. Het is met een Fitbit om je pols mogelijk slaappatronen in kaart te brengen. Het is niet heel onredelijk om mensen die herhaaldelijk van de weg zijn gehaald wegens in slaap vallen achter het stuur, te verplichten met Fitbit te slapen en te syncen met de app. Ook werkgevers dienen hierop toe te zien als de werknemer voor hen achter het stuur plaatsneemt. De truckers rijuren registratie kan ook naar andere beroepen worden uitgebreid.

Nu schoolgaande kinderen verplicht zijn Ritalin te nemen bij ongeconcentreerdheid, is het niet meer dan redelijk dit ook bij volwassenen te doen. Op de werkvloer is er veel gemiste productiviteit door depressie, slapeloosheid en burnout. Technologie kan ook hier worden ingezet om mensen aan hun medicatie te herinneren. Evaluatiegesprekken krijgen hierdoor meer inhoud.

Het recht op lichamelijke integriteit en zelfbeschikking past niet in een toekomst waarbij surveillance van lichaamsvloeistoffen essentieel is. De wereld is een. Uitgeademende deeltjes worden door anderen weer ingeademd. Ook vervuiling van nieuwsmedia moet tegengehouden worden. Economie is circulair, en onze organen zijn soms in betere handen dan die van ons. Nu onze beschaving zich verder specialiseert kunnen alleen experts op een bepaald gebied de juiste keuze maken. Virologen bepalen de juiste vaccinatie, en onze mediadeskundigen kunnen beter dan wie dan ook bepalen welke informatie de juiste is. Dat zelfs professoren en virologen met petities (omgekeerdelockdown) en IC artsen (artsencollectief) zelfs voorheen hoog aangeschreven instituten als Harvard Oxford Stanford (Beringon Declaration) beweren dat Tcell immuniteit beter is dan dat van een vaccin en dat kinderen met Tcel immuniteit daarna levenslang beschermd zouden zijn tegen alle varianten: Dit bewijst maar hoe dicht genialiteit en gekte bij elkaar liggen. Geldstromen volgen een natuurlijk patroon dat ongewenste onderzoeken tegenhoudt. Bovendien bestaat er na de verplichting geen controle groep zonder vaccinatie en zal dit probleem zich vanzelf oplossen.

Fakenews is makkelijk te herkennen: zodra het over data - surveillance gaat spreekt men van een ‘totalitaire staat’ en is men zo onbeschaamd hier zelfs ‘de oorlog’ bij te betrekken. Ok, het recht op medische zelfbeschikking is inderdaad een onderdeel van de mensenrechtenverdragen die na de oorlog onder het mom van ‘dat nooit weer’ door landen zijn afgesproken. En sindsdien beloofden we in de grondwet om nooit meer geaardheid, religie of andere eigenschappen te koppelen aan identiteitspapieren. Maar dat is alleen bij slechte regimes zoals Hitler Stalin of Mao een probleem. Bij een goede regering als de onze leidt dit alleen tot voordelen. Zo konden we toch ook sneller de fraudeurs bij de Belastingdienst ontmaskeren?

Weergaven: 111

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Reactie van Froukje Wiendels op 12 Augustus 2021 op 18.12

Ik heb mijn best gedaan een zo absurd mogelijk stuk te schrijven. Tot mijn ontsteltenis hadden niet veel mensen het door. Ik dacht dat bij verplichte nierdonatie het wel duidelijk zou zijn?

Interviews

[Interview] Pauline van Aken: Be no talking head, but a talking heart!

Pauline van Aken is een soort duizendpoot. Ze is niet alleen trainer en auteur, maar ook stemacteur en inspiratie-spreker. Ze heeft allerlei televisieprogramma’s gepresenteerd en was 25 jaar lang de stem van Nickelodeon (voorheen Kindernet)

[Interview] Astrid de Jong (NPO Radio 1, Omroep Max) over nachtradio

Voor de vierde maal organiseert Spreekbuis de Nachtradio Awards. Astrid de Jong won deze award in 2021 en organiseert mede de 2022-editie. Zij is sinds mei 2009 wekelijks actief met nachtradio op NPO Radio 1, tegenwoordig in de nacht van vrijdag op zaterdag

[Interview] Mark Termeer (IEX Group): Wij helpen consumenten meer rendement uit hun beleggingen te halen

Nederlands MediaNetwerk publiceert een serie interviews over special interest websites. Vandaag spreken wij Mark Termeer, CEO van de IEX Group, sinds 1999 uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke online platform met informatie voor beleggers

[Interview] Marco Louwerens: Met VI Vandaag brengen we meer actualiteit en live televisie naar SBS6

Marco Louwerens is directeur televisie bij Talpa Network. We spreken hem over het afgelopen jaar, blikken vooruit op de toekomst en vragen naar het hoe en waarom van de veelbesproken beslissing om zendtijd op Eerste Kerstdag te besteden aan een haardvuur

[Interview] Paul Römer over verlengingsprijzen van radiolicenties: Stef Blok kan andere keuzes maken, geen staatssteun

Stef Blok kan heel andere keuzes maken rondom de vaststelling van de te betalen verlengingsprijzen voor de radiozenders van Talpa Network en DPG Media (Qmusic). Ook kan hij zijn discretionaire bevoegdheid inzetten en is geen sprake van staatssteun. Dit stelt Paul Paul Römer, VCR-voorzitter en topman bij Talpa Network

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns

[Column] Erwin Fisser: Niemand heeft een miljoen nodig 

Ik was op bezoek bij een oude schoolvriend. We zullen ergens midden twintig geweest zijn. Hij woonde bij de bossen in een groot vrijstaand huis met voor de deur twee glanzende dure auto's. Als jongste manager bij een prestigieus internationaal consultancybureau kon hij dat prima betalen

[Column] Bob Goulooze: Traineren en afhouden

In het FD verscheen zaterdag 15 januari een artikel van de zich profilerende Reputatiegroep Wie de aanval van Milieudefensie wil pareren moet de mediacratie begrijpen. Ik zei het hier al vaker: bij corporate communicatie gaat het om vertrouwen

[Column] Michiel Veugelers: No Time to View, No Way to Die!

Ik dacht in de kerstvakantie te gaan genieten van de film The Matrix Resurrections, hoe gaat het verder met Neo? Ik had al een kaartje gereserveerd, maar toen kwam daar die volgende lockdown en alles ging weer dicht

Meest gelezen columns 2021

In 2021 mochten wij ons verheugen in de warme belangstelling van onze wakkere columnisten. Hier een selectie van de meest gelezen columns van het jaar

Jeroen Verkroost: Metaverse editie: over verleden, heden en toekomst van de media

Jeroen Verkroost speurt het internet af naar de interessantste artikelen over media, mediagebruik en trends in de branche

Badge

Bezig met laden...

© 2022   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden