Nederlands MediaNetwerk

Wormer, zaterdag 4 maart. Kunstenaars Spieken bij de Commercie

Praktische workshop in Wormer, gericht op verbetering en het vinden van nieuwe wegen voor kunstenaars

In een tijd waarin kunst door de politiek in het verdomhoekje wordt geplaatst, zullen kunstenaars om beroepsmatig te kunnen overleven meer dan ooit veel tijd, energie en geld moeten gaan investeren in een goede presentatie en intensieve marketing en pr.
Publiek geïnteresseerd in kunst is er volop, ongeacht politieke populistische uitspraken en beleid. De rijen wachtenden voor de ingangen van de diverse musea, bewijzen dat.

Bij het woord 'geld' zie ik in gedachten heel veel kunstenaarswenkbrauwen in een sombere frons schieten. Toch is ook - of misschien wel júist - in tijden van financiële crisis het beknibbelen op marketing en pr. het domste wat een kunstenaar kan doen. Bijna iedereen heeft die neiging, maar zonder een goede presentatie en effectieve, doelgerichte marketing en pr. worden de overlevingskansen voor de kunstenaar nog kleiner. Bezuinigen hierop is dus het laatste wat je moet doen.
Investeren in tijd, energie en ook geld in presentatie, marketing en pr. is essentieel voor het beroepsmatig overleven én voor het succes van de kunstenaar.
Hoe meer tijd en energie je hierin investeert, hoe minder geld het kost.

“Niet alleen een leerzame en heldere workshop, maar ook een die je als kunstenaar (en voor mij mijn autonome fotografie) in deze barre culturele tijden moed geeft om je werk beter in de markt te kunnen zetten.
Hilde Salverda biedt een no-nonsense workshop, waarbinnen op een prettige manier ruimte is voor persoonlijke aandacht.”
Norma van der Horst, fotograaf, Groningen

Maar dan moet je natuurlijk wel weten wat je moet doen en hoe je dat moet doen om een optimaal resultaat te bereiken.
Hoe kun jij als individuele kunstenaar de aandacht trekken van dit publiek voor jóuw kunstwerken?
Voor veel kunstenaars is dit een groot probleem, want zij zijn er meestal niet in opgeleid noch in getraind. Daar kan Kunst & Marketing jou bij adviseren en ondersteunen. Op basis van jarenlange ervaring met marketing en pr. in de kunstenwereld, coach en ondersteun ik individuele kunstenaars om een andere publieksbenadering te ontwikkelen, gebaseerd op commerciële marketingmethoden.

“Wel eens een workshop gevolgd waar je bijna in slaap viel? Dat zal je echt niet gebeuren bij de workshops die Hilde Salverda verzorgt. To the point, direct, adrem en met humor. En ze weet waar ze over praat!
Ik kan iedereen adviseren om gebruik te maken van de kennis en expertise van Hilde! ... Met het bijbehorende werkboek heb ik nu een goed houvast om dingen op een rij te zetten.”
Chris Brussel, glaskunstenaar, IJsselstein

De praktische workshop - een vorm van personal coaching in kleine groep - is gericht op het vinden van oplossingen voor problemen en het vinden van nieuwe wegen om een betere presentatie en een effectievere marketing en pr. te bevorderen.
De workshop kan voor deelnemende kunstenaars een stimulans betekenen om op een andere manier naar zichzelf, hun werk en hun presentatie te kijken. Daarmee is de weg geopend voor een vernieuwde frisse start qua presentatie, marketing en pr.

“... Duidelijke info over wat je kunt doen om jezelf als kunstenaar te promoten en vooral - wat ik eigenlijk nog belangrijker vind - wat je vooral níet moet doen.
Een aanrader voor iedereen die onzeker is over hoe hij/zij zich laat zien met ... Bedankt, het was erg leerzaam.”
Theo Schouten, visueel kunstenaar, Utrecht

WAT?

Kunstenaars spieken bij de commercie in workshop Wormer

In de workshop komende o.a. de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Wat is marktgericht denken en hoe kan de beeldend kunstenaar dit toepassen?
  • Hoe werf je potentiële nieuwe klanten?
  • Waar vind je nieuwe doelgroepen?
  • Hoe presenteer je jezelf op dit moment?
  • Hoe kun je je presentatie optimaliseren?
  • Wat doe je op dit moment aan marketing en pr?
  • Hoe kun je je marketing en pr. beter en effectiever maken?
  • Is je website optimaal? Zo niet, hoe kun je dit verbeteren?
  • Maak je gebruik van sociale media en hoe doe je dat?


Naast overdracht van algemene informatie en ervaring, wordt ingegaan op de dagelijkse praktijk, problemen en behoeften van de deelnemende kunstenaars.

Een verzuchting tijdens de workshop:
“Ik heb nu in een paar uur al meer geleerd dan bij alle andere workshops die ik heb gevolgd. Je kunt merken dat jij praktijkervaring hebt.”
Drie maanden later:
“Ik heb nog steeds heel veel aan de workshop en het werkboek en ben er hard mee aan het werk. Binnenkort neem ik weer contact met je op voor begeleiding en advies.”
Marga van der Burgt, glaskunstenaar, De Bilt

VOOR WIE?

Kunst & Marketing richt zich op (aankomend) professionele kunstenaars, die serieus werk willen maken van hun presentatie, marketing en pr. en daar tijd, geld en energie in willen investeren. Deelnemers aan de workshops willen graag hun presentatie en hun marketing en pr. verbeteren, maar weten niet hoe ze dit moeten doen en of ze het goed doen, en hebben daarom behoefte aan advies, hulp en ondersteuning.

WANNEER EN WAAR?

Zaterdag 4 maart van 10.00 - 16.00 uur
Maximaal aantal deelnemers: 8 personen

Contemporary Art Studio 9 Pillars
Pakhuisplein 41
1531 MZ Wormer
(ingang via parkeerplaats achterzijde pakhuis Het Bassein)

DOOR WIE?

De workshop wordt gegeven door Hilde Salverda van Kunst & Marketing|CadeauWerkplaats.
Ik ben freelancer en heb jarenlange ervaring met marketing en pr., management en organisatie binnen de kunstenwereld. Voor een uitvoerige cv zie LinkedIn: http://nl.linkedin.com/in/kunstenmarketing.

HOE DUUR?

€ 125, excl. 19% BTW (148,75 incl.), inclusief lunch en werkboek
Alle deelnemers krijgen een factuur. De kosten van de workshop Kunstenaars spieken bij de commerciezijn aftrekbaar als beroepskosten, evenals de BTW.

Opgeven vóór 26 februari i.v.m. de voorbereidingstijd.
Stuur mail naar: kunstenmarketing@gmail.com
Betaling geldt als definitieve aanmelding.
ING rekening 5203992 t.n.v. CADEAUWERKPLAATS.NL
m.v.v. Workshop Wormer 4 maart.

Weergaven: 44

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

[Interview] Aschwin de Bruijn: Het regisseren van influencers is een vak apart

Aschwin de Bruijn is sinds de zomer van 2018 Managing Director van Magna Global, waar hij al werkzaam was onder verschillende functies. Onder zijn leiding moeten de verschillende afdelingen binnen Magna, en de verschillende bedrijven van IPG Mediabrands, nog beter gaan samenwerken

[Cross Media Innovatie 2019] Sanne Groot Koerkamp over Dylan

Op 24 april worden de Cross Media Awards uitgereikt. Hearst zendt Dylan in als Cross Media Innovatie. We spreken met Sanne Groot Koerkamp, hoofdredacteur Quest magazine en Dylan

[Cross Media Man] Peter de Mönnink: Ik geloof in crossmedialiteit en daarmee in de uniciteit van content en data

Peter de Mönnink is CEO van Talpa Network. Hij is genomineerd voor Cross Media Man van het Jaar 2019. Wij spreken hem over zijn visie op crossmedia

[Cross Media Merk 2019] Sanne Groot Koerkamp over Quest

Op 24 april worden de Cross Media Awards uitgereikt. Quest dingt mee naar de award voor Cross Media Merk van het Jaar. Aan het woord is Sanne Groot Koerkamp, hoofdredacteur van Quest

[Cross Media Case 2019] Aart Lensink over Uitblinkers in Zaken

Op 24 april worden de Cross Media Awards uitgereikt. TMG zendt In search of Incredible met ASUS Benelux & TMG in als Cross Media Case. We spreken met Aart Lensink, directeur bij LVB Content Marketing

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns

[Column] Bob Goulooze: Addressable TV, het sprookje is al werkelijkheid

Individueel geadresseerde reclame. Dat zou een zegen zijn. Niet alleen voor de kijker, die allerlei slecht gemaakte en volstrekt irrelevante crap bespaard blijft. Ook voor de adverteerder die direct in het hart van zijn potentiële kopers door kan dringen

[Column] Thijs Muller: Hoe behouden we de kwaliteit van de NPO? En welke financiering past daarbij dan het beste?

Een reclame-vrije publieke omroep is een buitengewoon interessante vraag. Maar is het wel de juiste?

[Column] Remco Klöters: BN'ers en bitcoins

Het faciliteren van frauduleuze advertenties is onacceptabel. Artikel 6:196 BW benadrukt dat wanneer sprake is van misleidende reclame als gevolg waarvan een ander schade lijdt of dreigt te lijden, deze slachtoffers bij de rechter niet alleen een verbod, maar ook een rectificatie kunnen afdwingen

[Column] Marvin Jacobs: De opkomst van fluïde content

De podcast, met zoveel makers en een groeiend aantal adverteerders, gaat zich in vorm en inhoud ontwikkelen. De vraag is alleen: in welke richting

[Column] Marianne van Soomeren: Het sprookje van addressable TV

Er was eens… de grote wens om lineaire televisiereclame adresseerbaar te maken. Dat wil zeggen dat televisiereclame inhoudelijk wordt afgestemd op kenmerken en voorkeuren van de kijker. Zodat je niet de hele avond tv-reclames ziet langskomen die niet relevant voor jou zijn

Badge

Bezig met laden...

© 2019   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden