Nederlands MediaNetwerk

Wormer, zaterdag 4 maart. Kunstenaars Spieken bij de Commercie

Praktische workshop in Wormer, gericht op verbetering en het vinden van nieuwe wegen voor kunstenaars

In een tijd waarin kunst door de politiek in het verdomhoekje wordt geplaatst, zullen kunstenaars om beroepsmatig te kunnen overleven meer dan ooit veel tijd, energie en geld moeten gaan investeren in een goede presentatie en intensieve marketing en pr.
Publiek geïnteresseerd in kunst is er volop, ongeacht politieke populistische uitspraken en beleid. De rijen wachtenden voor de ingangen van de diverse musea, bewijzen dat.

Bij het woord 'geld' zie ik in gedachten heel veel kunstenaarswenkbrauwen in een sombere frons schieten. Toch is ook - of misschien wel júist - in tijden van financiële crisis het beknibbelen op marketing en pr. het domste wat een kunstenaar kan doen. Bijna iedereen heeft die neiging, maar zonder een goede presentatie en effectieve, doelgerichte marketing en pr. worden de overlevingskansen voor de kunstenaar nog kleiner. Bezuinigen hierop is dus het laatste wat je moet doen.
Investeren in tijd, energie en ook geld in presentatie, marketing en pr. is essentieel voor het beroepsmatig overleven én voor het succes van de kunstenaar.
Hoe meer tijd en energie je hierin investeert, hoe minder geld het kost.

“Niet alleen een leerzame en heldere workshop, maar ook een die je als kunstenaar (en voor mij mijn autonome fotografie) in deze barre culturele tijden moed geeft om je werk beter in de markt te kunnen zetten.
Hilde Salverda biedt een no-nonsense workshop, waarbinnen op een prettige manier ruimte is voor persoonlijke aandacht.”
Norma van der Horst, fotograaf, Groningen

Maar dan moet je natuurlijk wel weten wat je moet doen en hoe je dat moet doen om een optimaal resultaat te bereiken.
Hoe kun jij als individuele kunstenaar de aandacht trekken van dit publiek voor jóuw kunstwerken?
Voor veel kunstenaars is dit een groot probleem, want zij zijn er meestal niet in opgeleid noch in getraind. Daar kan Kunst & Marketing jou bij adviseren en ondersteunen. Op basis van jarenlange ervaring met marketing en pr. in de kunstenwereld, coach en ondersteun ik individuele kunstenaars om een andere publieksbenadering te ontwikkelen, gebaseerd op commerciële marketingmethoden.

“Wel eens een workshop gevolgd waar je bijna in slaap viel? Dat zal je echt niet gebeuren bij de workshops die Hilde Salverda verzorgt. To the point, direct, adrem en met humor. En ze weet waar ze over praat!
Ik kan iedereen adviseren om gebruik te maken van de kennis en expertise van Hilde! ... Met het bijbehorende werkboek heb ik nu een goed houvast om dingen op een rij te zetten.”
Chris Brussel, glaskunstenaar, IJsselstein

De praktische workshop - een vorm van personal coaching in kleine groep - is gericht op het vinden van oplossingen voor problemen en het vinden van nieuwe wegen om een betere presentatie en een effectievere marketing en pr. te bevorderen.
De workshop kan voor deelnemende kunstenaars een stimulans betekenen om op een andere manier naar zichzelf, hun werk en hun presentatie te kijken. Daarmee is de weg geopend voor een vernieuwde frisse start qua presentatie, marketing en pr.

“... Duidelijke info over wat je kunt doen om jezelf als kunstenaar te promoten en vooral - wat ik eigenlijk nog belangrijker vind - wat je vooral níet moet doen.
Een aanrader voor iedereen die onzeker is over hoe hij/zij zich laat zien met ... Bedankt, het was erg leerzaam.”
Theo Schouten, visueel kunstenaar, Utrecht

WAT?

Kunstenaars spieken bij de commercie in workshop Wormer

In de workshop komende o.a. de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Wat is marktgericht denken en hoe kan de beeldend kunstenaar dit toepassen?
  • Hoe werf je potentiële nieuwe klanten?
  • Waar vind je nieuwe doelgroepen?
  • Hoe presenteer je jezelf op dit moment?
  • Hoe kun je je presentatie optimaliseren?
  • Wat doe je op dit moment aan marketing en pr?
  • Hoe kun je je marketing en pr. beter en effectiever maken?
  • Is je website optimaal? Zo niet, hoe kun je dit verbeteren?
  • Maak je gebruik van sociale media en hoe doe je dat?


Naast overdracht van algemene informatie en ervaring, wordt ingegaan op de dagelijkse praktijk, problemen en behoeften van de deelnemende kunstenaars.

Een verzuchting tijdens de workshop:
“Ik heb nu in een paar uur al meer geleerd dan bij alle andere workshops die ik heb gevolgd. Je kunt merken dat jij praktijkervaring hebt.”
Drie maanden later:
“Ik heb nog steeds heel veel aan de workshop en het werkboek en ben er hard mee aan het werk. Binnenkort neem ik weer contact met je op voor begeleiding en advies.”
Marga van der Burgt, glaskunstenaar, De Bilt

VOOR WIE?

Kunst & Marketing richt zich op (aankomend) professionele kunstenaars, die serieus werk willen maken van hun presentatie, marketing en pr. en daar tijd, geld en energie in willen investeren. Deelnemers aan de workshops willen graag hun presentatie en hun marketing en pr. verbeteren, maar weten niet hoe ze dit moeten doen en of ze het goed doen, en hebben daarom behoefte aan advies, hulp en ondersteuning.

WANNEER EN WAAR?

Zaterdag 4 maart van 10.00 - 16.00 uur
Maximaal aantal deelnemers: 8 personen

Contemporary Art Studio 9 Pillars
Pakhuisplein 41
1531 MZ Wormer
(ingang via parkeerplaats achterzijde pakhuis Het Bassein)

DOOR WIE?

De workshop wordt gegeven door Hilde Salverda van Kunst & Marketing|CadeauWerkplaats.
Ik ben freelancer en heb jarenlange ervaring met marketing en pr., management en organisatie binnen de kunstenwereld. Voor een uitvoerige cv zie LinkedIn: http://nl.linkedin.com/in/kunstenmarketing.

HOE DUUR?

€ 125, excl. 19% BTW (148,75 incl.), inclusief lunch en werkboek
Alle deelnemers krijgen een factuur. De kosten van de workshop Kunstenaars spieken bij de commerciezijn aftrekbaar als beroepskosten, evenals de BTW.

Opgeven vóór 26 februari i.v.m. de voorbereidingstijd.
Stuur mail naar: kunstenmarketing@gmail.com
Betaling geldt als definitieve aanmelding.
ING rekening 5203992 t.n.v. CADEAUWERKPLAATS.NL
m.v.v. Workshop Wormer 4 maart.

Weergaven: 46

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

[Interview] Joris Hoffman (+Drie) over de Media Rally 2019

Op vrijdag 28 juni wordt de tweede editie van de Media Rally verreden. Joris Hoffman, mede-oprichter van en Head of Design bij +Drie, rijdt mee. Wij bellen hem

[Interview] Jantien van Tol (Talpa Radio): Luisteraars kunnen straks hun eigen radiodag samenstellen

Als talentcoach van Talpa Radio is Jantien van Tol verantwoordelijk voor de radio-opleiding van Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica en de jaarlijkse talentendag. Dit jaar zullen de radioprofessionals van Talpa Network op 29 juni weer op zoek gaan naar jong talent

[Forum] NPO deels reclamevrij. Goed idee?

Met regelmaat leggen wij een aantal bepalende spelers in de markt een vraagvoor

[Interview] Perre van den Brink: De wereld verdrinkt in content

Perre van den Brink is Managing Director van VIRTUE in West-Europa. Hij wil dat zijn mensen net zo nieuwsgierig zijn als journalisten en op zoek gaan naar het unieke verhaal. "Als je de aandacht van consumenten wilt, zul je die moeten verdienen"

[Interview] René Huiberts (Value Zipper): Het umfeld van een redactie is heilig

Sinds maart 2019 versterkt René Huiberts het team van Value Zipper waar hij voor verschillende klanten branded content opzet binnen het portfolio van Value Zipper. Een mooie gelegenheid om hem te vragen naar zijn plannen en zijn visie op branded content

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns

[Column] Maartje Blijleven: Samen is leuker dan alleen

Is het niet grappig, dat de meest simpele dingen in de wereld, ook opeens het allermoeilijkst blijken te zijn? Van nature sluiten we ons met gemak aan bij een groep met gelijkgestemden. Dat hebben we altijd al gedaan. Bijvoorbeeld in de steentijd, toen de mannen samen gingen jagen

[Column] David de Jong: Politiek durft niet te kiezen inzake NPO

Zal ChristenUnie-minister Arie Slob de geschiedenis ingaan als de minister die het derde net regionaliseerde en reclame bij de NPO inperkt? Het uitgelekte voornemen leidt alleen al tot de nodige reuring

[Colomn] Niels Bruinsma: NPO levert bonnetje van 40 miljoen in bij de Nederlandse staat

Deze week lekte het nieuws uit dat de publieke omroep vanaf een niet nader genoemd moment tot 20:00 uur reclamevrij gaat worden. Een volgens ons opmerkelijke stap, die moeilijk te verdedigen is los van politiek gewin en de publieke opinie

[MediaWeek] Bas Vlugt: Alexander, Shula, René, Wilfred & Hélène

Van het meest opvallende medianieuws was toch wel het meest opvallend het uitgelekte beleidsvoornemen van de regering om het NPO tot aan 20:00 uur reclamevrij te maken

[Column] Boudewijn van Ewijk: De stille evolutie van programmatic

Wie had ooit gedacht dat de van origine grootste concurrenten als de Persgroep, Sanoma en TMG met elkaar zouden samenwerken? Dat zij hun krachten nu bundelen om samen profielen op basis van first party data aan adverteerders te leveren? Ik vind het een slimme move

Badge

Bezig met laden...

© 2019   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden