Nederlands MediaNetwerk

Wormer, zaterdag 4 maart. Kunstenaars Spieken bij de Commercie

Praktische workshop in Wormer, gericht op verbetering en het vinden van nieuwe wegen voor kunstenaars

In een tijd waarin kunst door de politiek in het verdomhoekje wordt geplaatst, zullen kunstenaars om beroepsmatig te kunnen overleven meer dan ooit veel tijd, energie en geld moeten gaan investeren in een goede presentatie en intensieve marketing en pr.
Publiek geïnteresseerd in kunst is er volop, ongeacht politieke populistische uitspraken en beleid. De rijen wachtenden voor de ingangen van de diverse musea, bewijzen dat.

Bij het woord 'geld' zie ik in gedachten heel veel kunstenaarswenkbrauwen in een sombere frons schieten. Toch is ook - of misschien wel júist - in tijden van financiële crisis het beknibbelen op marketing en pr. het domste wat een kunstenaar kan doen. Bijna iedereen heeft die neiging, maar zonder een goede presentatie en effectieve, doelgerichte marketing en pr. worden de overlevingskansen voor de kunstenaar nog kleiner. Bezuinigen hierop is dus het laatste wat je moet doen.
Investeren in tijd, energie en ook geld in presentatie, marketing en pr. is essentieel voor het beroepsmatig overleven én voor het succes van de kunstenaar.
Hoe meer tijd en energie je hierin investeert, hoe minder geld het kost.

“Niet alleen een leerzame en heldere workshop, maar ook een die je als kunstenaar (en voor mij mijn autonome fotografie) in deze barre culturele tijden moed geeft om je werk beter in de markt te kunnen zetten.
Hilde Salverda biedt een no-nonsense workshop, waarbinnen op een prettige manier ruimte is voor persoonlijke aandacht.”
Norma van der Horst, fotograaf, Groningen

Maar dan moet je natuurlijk wel weten wat je moet doen en hoe je dat moet doen om een optimaal resultaat te bereiken.
Hoe kun jij als individuele kunstenaar de aandacht trekken van dit publiek voor jóuw kunstwerken?
Voor veel kunstenaars is dit een groot probleem, want zij zijn er meestal niet in opgeleid noch in getraind. Daar kan Kunst & Marketing jou bij adviseren en ondersteunen. Op basis van jarenlange ervaring met marketing en pr. in de kunstenwereld, coach en ondersteun ik individuele kunstenaars om een andere publieksbenadering te ontwikkelen, gebaseerd op commerciële marketingmethoden.

“Wel eens een workshop gevolgd waar je bijna in slaap viel? Dat zal je echt niet gebeuren bij de workshops die Hilde Salverda verzorgt. To the point, direct, adrem en met humor. En ze weet waar ze over praat!
Ik kan iedereen adviseren om gebruik te maken van de kennis en expertise van Hilde! ... Met het bijbehorende werkboek heb ik nu een goed houvast om dingen op een rij te zetten.”
Chris Brussel, glaskunstenaar, IJsselstein

De praktische workshop - een vorm van personal coaching in kleine groep - is gericht op het vinden van oplossingen voor problemen en het vinden van nieuwe wegen om een betere presentatie en een effectievere marketing en pr. te bevorderen.
De workshop kan voor deelnemende kunstenaars een stimulans betekenen om op een andere manier naar zichzelf, hun werk en hun presentatie te kijken. Daarmee is de weg geopend voor een vernieuwde frisse start qua presentatie, marketing en pr.

“... Duidelijke info over wat je kunt doen om jezelf als kunstenaar te promoten en vooral - wat ik eigenlijk nog belangrijker vind - wat je vooral níet moet doen.
Een aanrader voor iedereen die onzeker is over hoe hij/zij zich laat zien met ... Bedankt, het was erg leerzaam.”
Theo Schouten, visueel kunstenaar, Utrecht

WAT?

Kunstenaars spieken bij de commercie in workshop Wormer

In de workshop komende o.a. de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Wat is marktgericht denken en hoe kan de beeldend kunstenaar dit toepassen?
  • Hoe werf je potentiële nieuwe klanten?
  • Waar vind je nieuwe doelgroepen?
  • Hoe presenteer je jezelf op dit moment?
  • Hoe kun je je presentatie optimaliseren?
  • Wat doe je op dit moment aan marketing en pr?
  • Hoe kun je je marketing en pr. beter en effectiever maken?
  • Is je website optimaal? Zo niet, hoe kun je dit verbeteren?
  • Maak je gebruik van sociale media en hoe doe je dat?


Naast overdracht van algemene informatie en ervaring, wordt ingegaan op de dagelijkse praktijk, problemen en behoeften van de deelnemende kunstenaars.

Een verzuchting tijdens de workshop:
“Ik heb nu in een paar uur al meer geleerd dan bij alle andere workshops die ik heb gevolgd. Je kunt merken dat jij praktijkervaring hebt.”
Drie maanden later:
“Ik heb nog steeds heel veel aan de workshop en het werkboek en ben er hard mee aan het werk. Binnenkort neem ik weer contact met je op voor begeleiding en advies.”
Marga van der Burgt, glaskunstenaar, De Bilt

VOOR WIE?

Kunst & Marketing richt zich op (aankomend) professionele kunstenaars, die serieus werk willen maken van hun presentatie, marketing en pr. en daar tijd, geld en energie in willen investeren. Deelnemers aan de workshops willen graag hun presentatie en hun marketing en pr. verbeteren, maar weten niet hoe ze dit moeten doen en of ze het goed doen, en hebben daarom behoefte aan advies, hulp en ondersteuning.

WANNEER EN WAAR?

Zaterdag 4 maart van 10.00 - 16.00 uur
Maximaal aantal deelnemers: 8 personen

Contemporary Art Studio 9 Pillars
Pakhuisplein 41
1531 MZ Wormer
(ingang via parkeerplaats achterzijde pakhuis Het Bassein)

DOOR WIE?

De workshop wordt gegeven door Hilde Salverda van Kunst & Marketing|CadeauWerkplaats.
Ik ben freelancer en heb jarenlange ervaring met marketing en pr., management en organisatie binnen de kunstenwereld. Voor een uitvoerige cv zie LinkedIn: http://nl.linkedin.com/in/kunstenmarketing.

HOE DUUR?

€ 125, excl. 19% BTW (148,75 incl.), inclusief lunch en werkboek
Alle deelnemers krijgen een factuur. De kosten van de workshop Kunstenaars spieken bij de commerciezijn aftrekbaar als beroepskosten, evenals de BTW.

Opgeven vóór 26 februari i.v.m. de voorbereidingstijd.
Stuur mail naar: kunstenmarketing@gmail.com
Betaling geldt als definitieve aanmelding.
ING rekening 5203992 t.n.v. CADEAUWERKPLAATS.NL
m.v.v. Workshop Wormer 4 maart.

Weergaven: 49

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

[Interview] Gerrit Reinders: Adcombi slaat de brug tussen lokale communicatiedoelen en landelijke advertentieplatforms

Adcombi breidt local-advertisingtechnologie uit met video. Wij spreken met Gerrit Reinders, oprichter van Adcombi

[Interview] Roland Sars: Wij weten precies wat er in een video gebeurt

Roland Sars is ondernemer en CEO van Media Distillery. Het bedrijf gebruikt kunstmatige intelligentie op allerlei vlakken rondom video. We spreken hem over het inzetten van AI en andere recente ontwikkelingen

[Interview] Daan Zoetmulder: Als je de klant centraal stelt, behaal je successen

Wayne Parker Kent won de Content Marketing Award voor het Beste Multiyear Contentprogramma met het platform Android & You, ontwikkeld voor Samsung en Google. We spreken met met Daan Zoetmulder, Managing Director

[Interview] Bert van der Veer over de biografie van Mister Veronica, Rob Out

Bert van der Veer is programmamaker, oud-programmadirecteur, schrijver en mediadeskundige. Nederlands MediaNetwerk sprak Bert van der Veer over de biografie van Mister Veronica, Rob Out

[Interview] Gwen Jansen inspireert SBS6-kijker met Green Make Over

Gwen Jansen is tv- en documentairemaker. Haar programma Green Make Over, te zien op SBS6, draait om duurzaamheid. We spreken haar over dit concept, dat zo goed past bij de tijdgeest

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns

[Commercial Review] Bart Vijlbrief: Nieuwe reclamestroming geboren

Laten we in tijden van deep fake-video’s eens een keer het goede voorbeeld geven. Als de roep om eerlijke en bewuste producten toeneemt, moet dat ook gelden voor reclame

[Column] Kenny de Vilder: Communicatieve kater?

Precies op het moment dat Heineken aankondigt de inmiddels klassieke slogan "Biertje?!” weer af te stoffen, waren er nog twee interessante communicatiecases rondom alcohol in het nieuws. Met, het moet gezegd, zeer verschillende reacties van de betrokkenen en hun werkgevers

[Column] Jeroen Verkroost: TikTok | Google-data | Fake news | Fairphone | Merkonderzoek

Uit onderzoek blijkt dat Instagram-influencers steeds minder effectief worden. De engagement rates dalen en er ontstaat een soort esthetische tegencultuur onder jongeren, die genoeg hebben van al die gefilterde, gefacetunede en bovenmatig kleurverzadigde influencers

[Column] Michiel Veugelers: Geen stoppen meer aan

Bioscoop is het meest impactvolle medium om videocontent te tonen. En ondanks de komst van steeds meer streamingdiensten als Netflix en Disney+, is de bioscoopbranche levendiger dan ooit

[Column] Jeroen Verkroost: Blendle | Silicon Valley | Disney+ | Komodo draken | Gartner Hype Cycle

Mensen gaan dood, uiteindelijk. Je weet het rationeel wel, het kan dat iemand er ineens niet meer is, maar gevoelsmatig blijft het onbegrijpelijk. Hoe mooi zou het zijn als ik nog kon praten met mijn opa, of mijn moeder

Badge

Bezig met laden...

© 2019   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden