Nederlands MediaNetwerk

Sanoma Uitgevers zet nieuwe organisatiestructuur neer

Per 1 januari zal Sanoma Uitgevers een nieuwe structuur krijgen. De nieuwe structuur is gebaseerd op twee pijlers: digitaal en print. De merknamen Jonge Gezinnen, SMM en ilse media verdwijnen. Alle digitale activiteiten van Sanoma, haar dochters Jonge Gezinnen en Sanoma Men’s Magazines worden gebundeld onder wat nu nog ilse media is, onder de naam Sanoma Digital. Aansturing van deze digitale organisatie blijft in handen van Michiel Buitelaar. Joris van Heukelom is directeur van ilse media en straks dus van Sanoma Digital.

Alle printactiviteiten worden ondergebracht bij Sanoma Uitgevers, aangestuurd door Henk Scheenstra. Inzet van de reorganisatie is flexibiliteit en een grotere commerciële focus. Ook moeten de personeelskosten worden teruggedrongen. Dick Molman geeft aan dat arbeidsvoorwaarden worden versoberd en dat het aantal FTE's zal worden gereduceerd. Ontslagen sluit hij daarbij niet uit.

Nederlands MediaNieuws sprak met Joris van Heukelom over de ambities van Sanoma Uitgevers op digitaal gebied.

Joris van Heukelom: "De nieuwe structuur is gebaseerd op twee pijlers, print en digitaal. Die laatste pijler vormt ook de brug naar Sanoma Digital. Hiermee bundelen we het digitale netwerk. Onder de vlag van ilse media is de laatste jaren gebouwd aan een sterk portfolio, een groot bereik, een verpersoonlijking van de klantrelaties en veel in-house digitale kennis. Denk aan een nieuwe unit online marketing die dagelijks vele sites optimaliseert en zorgt dat dingen structureel vindbaar zijn of onze usability-competencies die zijn uitgebreid. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld ook geïnvesteerd in verschillende targettingtechnieken en marketing partnerships. Op die laatste ben ik erg trots.

De banner en button van weleer zijn nog steeds zinvol maar soms niet meer toereikend om een antwoord te bieden op bepaalde adverteerdersbehoeften. Zeker als we complexere merk- en communicatie-effecten willen faciliteren kunnen marketing partnerships hierop een antwoord geven. Met onder andere Shell, Bank Giro Loterij, Nivea of Achmea hebben we dergelijke substantiële digitale partnerships de afgelopen weken en maanden reeds gesloten. Formats en concepten worden tailor made ontwikkeld. Daarna wordt ons online bereik op een intelligente manier ingezet richting die formats.

Dit soort dingen moet je breed over de digitale portfolio kunnen ontwikkelen. Dit voorbeeld geeft aan waarom de stap van ilse media naar Sanoma Digital extreem zinvol is. Het schept ook eenduidigheid richting de adverteerdermarkt en het legt voor een deel ook onze ambitie uit om als innovatief mediabedrijf nieuwe wegen te faciliteren tussen adverteerders en hun publiek. Zowel voor adverteerders met pure merkdoelstellingen als partners die op zoek zijn naar conversie.

Voor consumenten heeft deze naamsverandering geen enkele invloed. De sterke titels zoals bijvoorbeeld Kieskeurig, Nu.nl of Viva.nl blijven wat ze zijn en kunnen zich verder in alle autonomie inhoudelijk ontwikkelen. Want zonder scherpe en goede inhoud, geen bezoekers. Ik hoor inderdaad sommige mensen zuchten dat het toch zonde is van dat digitale oermerk ilse media maar ik vermoed dat ze dan verward zijn met ilse.nl, de zoekmachine van weleer die momenteel onder hoede van Merien, de oprichter, kortelings een revival krijgt."

www.ilsemedia.nl
www.sanoma-uitgevers.nl


Zie ook:

Even bellen met... Michiel Buitelaar
Sanoma Uitgevers: Door nieuwe organisatiestructuur meer commerciële...

Ilse media per 1 januari verder als Sanoma Digital

Weergaven: 693

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

[Interview] Startup Competitie 1 jaar later: 5PM

5PM was een van de winnende startups van de Startup Competitie 2019. Hoe ging het verder met het bedrijf, dat organisaties helpt aan meer succes op YouTube? We spreken Peter Minkjan en zijn team

[Interview] Wierish Debipersad: Clear Channel neemt afscheid van de billboard

Wierish Debipersad is sinds de zomer van 2019 commercieel directeur van Clear Channel Nederland en zet vol in op digitaal. "We starten binnenkort met personalised ads in Q-Park-garages"

[Interview] Martijn de Kemp: Influencermarketing is toegankelijker, schaalbaarder en meetbaarder dan ooit

Martijn de Kemp is oprichter en CEO van content en influencer agency Storyboard

[Nederlands MediaNetwerk TV] Edward Knol over Born05

Edward Knol is sinds 2019 Managing Director van Born05. Het bureau is gespecialiseerd in de ontwikkeling van digitale producten, diensten en content die merken met mensen verbinden. Dit doen ze voor merken als KLM, KPN, Bol.com, Talpa Network, Unilever en Alzheimer Nederland

[Interview] Victor Knaap: Ik ben Sir Martin Sorrell’s adresboek uit mijn hoofd aan het leren

Victor Knaap is CEO van MediaMonks, dat in 2018 werd overgenomen door S4 Capital Group van Sir Martin Sorrell. Wat is er in de afgelopen anderhalf jaar gebeurd en hoe kijkt Knaap naar de toekomst van advertising?

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns

Jeroen Verkroost: NPO wordt rechtser, 100 (!) trends voor 2020, surfen zonder cookies en deepfake jezelf!

Jeroen Verkroost speurt internet af naar de interessantste artikelen over media, mediagebruik en trends in de branche.

[Column] Cor Hospes: Kappen met merkbouwen op sociale media, doe dat op je eigen contentplatform!

Ooit waren het supergezellige digitale kroegen voor oeverloos vermaak. Maar sociale media - zoals ook jij die jarenlang gebruikte - zijn veranderd in vervaarlijke laboratoria geregeerd door algoritmes, fake news, propaganda en nepaccounts

Jeroen Verkroost: kijkcijfers, kijktijd, zonder cookies, Hoogvliegers, software als wapen en meer

Jeroen Verkroost speurde internet af naar de interessantste artikelen over media, mediagebruik en trends in de branche

[Column] Bas Vlugt: Hoe dik wil je de koffie kijken?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik zit nu 22 jaar in het vak en was nog nooit bij Koffiedik Kijken geweest.

[Campagne-review] Van Susante over de Grenzen: With Thanks van Wild Turkey en Unyoked

Wat gebeurt er in het buitenland op campagnegebied en zou het werken in Nederland? Maurice van Susante is Manager Global Content bij FrieslandCampina en geeft antwoord. Deze keer bespreekt hij de campagne With Thanks van Wild Turkey en Unyoked

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden