Nederlands MediaNetwerk

Open Coffee Domstad op bezoek bij Bedrijven, 4 september 2012

(http://opencoffeedomstad.nl/)

Het was precies zoals ik had verwacht; 08.30 uur: op de parkeerplaats van Down Under in Nieuwegein staat een bus van Kassing met het logo van Open Coffee Domstad, enkele geparkeerde auto’s en kennelijk een groepje reislustigen. De zon helpt mee aan het beeld van een busreis naar een vakantiebestemming. Wij van Open Coffee Domstad weten wel beter. Het zal vandaag hard werken worden. We gaan op de koffie bij bedrijven. Niet voor de leut. Wij gaan kennis maken met andere bedrijven dan die van ons zelf. Om inspiratie op te doen. Wie weet ontstaat op welke manier dan ook meerwaarde in de uitwisseling van informatie.

Vier bedrijven/organisaties staan op de rol: Pauw Bedrijven in IJsselstein, MindCenter in Vianen, Kassing de Raaphof/Brothers en last but not least het torenhoge Provinciehuis van Provinciale Staten. Het Provinciehuis zal in letterlijke zin het hoogtepunt worden van onze excursie. De lunch genieten we bij Richard van Dijk. Richard blijkt vandaag de perfecte reisleider te zijn. Hij spreekt in de bus de bestemmingen aan elkaar en zorgt ervoor dat iedereen zich kan aanpassen aan het reisschema. Tanja Smorenburg van http://www.bedrijfsfilm.tvlegt de reis vast op film. Bij de inzet van haar techniek vergeleken voel ik mij met slechts mijn hoofd, pen en papier een beetje in mijn nakie staan. Maar daar heeft niemand iets van gemerkt – als ik het wel heb.

Pauw Bedrijven (http://www.pauwbedrijven.nl/index.php?p=8&s=0 )

De ontvangst is hartelijk met koffie en cake, de inbreng van drie directieleden, verschillende andere medewerkers en een film over de functie en meerwaarde van Pauw Bedrijven in de markt.

Pauw Bedrijven beoordeelt mensen op hun vaardigheid en potentie werknemer te zijn. Is een mens in te passen in een organisatie? Daarvoor heeft Pauw Bedrijven deskundigen in dienst. Een kandidaat die voor plaatsing via Pauw in aanmerking komt, gaat allereerst in een beoordelingsproces. Na dat proces, kan Pauw Bedrijven de kandidaat aan een werkgever helpen. Bovendien kunnen bedrijven terecht bij Pauw Bedrijven met productiewerk. Dat werk is uit te voeren bij zowel Pauw Bedrijven als door gedetacheerden in het bedrijf waar het werk gedaan wordt. We zagen medewerkers productie aan het werk: metaalbewerking, inpakwerkzaamheden, plastic buizen voor de bouw die op lengte werden geknipt en tot rol verwerkt, verzendklaar maken van drukwerk, stickerwerkzaam­heden.

Het zal geen toeval zijn dat ik in deze rondleiding in gesprek kom met management consultant John van der Veld van Mc Knight consultancy, specialist in commerciële productiviteits­verbetering: http://www.mcknight.nl  Met Pauw Bedrijven heeft Midden Nederland, omgeving Utrecht, mogelijkheden te over voor bedrijven in Nederland om met behulp van de inzet van Pauw Bedrijven tot commerciële productiviteitsverbetering te komen. Het beeld laat mij niet los van toegewijde mensen die aan het werk waren en bleven ondanks ons bezoek. En heel toepasselijk vond ik mijn kennismaking met Angelique Gelting – Van Westenbrugge van http://www.Opdezaak.com  met de slogan op haar visitekaartje Tijd voor écht een leuke baan! Dat zullen deze mensen ook hebben gedacht voordat ze bij Pauw Bedrijven aan het werk kwamen.

MindCenter  Other focus, better results (http://www.mindcenter.nl/)

Jeroen van der Sluis presenteert ons zijn bedrijf. Niet zomaar een vergaderlocatie. De sfeer speelt een belangrijke rol en organisaties die bij MindCenter vergaderen, krijgen alleen al door de locatie zelf inspiratie. Het gaat bij MindCenter om de beleving.

Jeroen inspireert mij met zijn inleiding over ‘Het Nieuwe Denken’ (www.hetnieuwedenken.nl) Hij vertelt ons over dat hij al jong de ondernemersgeest had. Hij verdiende voordat hij van de staat mocht werken zijn geld met inkoop en verkoop van geluidsdragers. Jeroen vertelt ons hoe hij dat deed. Van geluidsdragers stapte hij over naar een product voor het internet: ‘hosting’.

Als het gaat om wat MindCenter bedrijven te bieden heeft, spreekt Jeroen over ‘op een andere manier kijken’ en over ‘oude patronen loslaten’ (de kunst van het loslaten), de taal die mensen spreken. Verrassend is de heen-en-terugleestekst die van onderaf naar boven grammaticaal net zo goed is als van boven naar beneden. Inhoudelijk krijgt de tekst dan wel tegenovergestelde betekenissen.  Tegelijkertijd is de inhoud ervan boeiend omdat het aantoont dat het alleen al gaat om de manier van kijken – in mijn beleving een beetje te vergelijken met het halfvolle of het half lege glas.

Jeroen inspireerde mij met #durftegeven. Ik dacht, oké, laat ik het toch maar doen, ik schrijf mijn verslag om iets van mijzelf te geven. Ik was al bezig om dat los te laten. ‘De kunst van het loslaten zal zeker geen betrekking hebben op zaken waarmee ik in de markt zit’, dacht ik nog juist op tijd om aantekeningen te maken. Goed, Gaaf en Geld: het gaat tenslotte om te doen wat je GAAF vindt, wat je ook nog eens GOED kunt en waar je omzet (Geld) mee kunt maken.

Na de inleiding van Jeroen kregen we een kijkje in de eventruimten waar organisaties/klanten kunnen vergaderen. De kleuren, de inrichting, de muziek, het eten bij MindCenter is er allemaal op gericht om vooral te ontspannen wanneer je je concentreert op alleen die zaken die ertoe doen. Dat zal de ‘de andere focus’ zijn. ‘Laat de (in)spanning niet alles aan je beheersen, want dan gaan zaken niet meer zo goed’ maakte ik van dit bezoek aan MindCenter als een persoonlijke boodschap voor mijzelf.

Kassing de Raaphof en Brothers (http://kassing.biedmeer.nl/Webwinkel-Page-133694/Brothers-Bunnik.html )

‘Blijven jullie maar zitten, want dit is tenslotte een rondleiding’ kregen we te horen van Jeroen Kassing nadat hij zich bij ons in de bus had gevoegd op zijn terrein: 23 ha groot. Het gigantische terrein leent zich alleen al voor een tour per bus. De Raaphof heeft zijn naam te danken aan fruitbomen - die naam slaat op het rapen van fruit. Het terrein wordt nu deels benut voor overslag van goederen en vee.

De bedrijven Brothers en Kassing staan dan weliswaar op dit ene terrein, maar dat neemt niet weg dat het twee heel verschillende bedrijven zijn. Studio A12 nam op enig moment dan ook de rondleiding over van Jeroen Kassing.

Brothers

Studio A12 ( http://www.studioa12.nl/nl/uw_evenement/op-maat ) is onderdeel van Brothers Horecagroep en heeft op dit terrein een complex voor evenementen. Studio A12 richt zich op de zakelijke markt. Ik vond het indrukwekkend om te zien hoe Studio A12 het mogelijk heeft gemaakt om ongestoord je eigen sfeer te scheppen in de ruimte die het meest past bij jouw feest en bij jouw doelgroep. Studio A12 denkt mee met zijn klanten.

Het complex leent zich voor onder meer bedrijfsfeesten. Minimaal 250 mensen moet je dan wel hebben uitgenodigd. Maar het feest kan zo groot niet zijn of het past in dit complex.

Naast Studio A12 wordt het pand ook gebruikt als discotheek, bekend onder de naam Brothers. In Brothers zit nu al decennia lang muziek. Muziek voor uiteenlopende doelgroepen. Ik kende Brothers vooral van naam toen mijn zoon de leeftijd had om de disco GAAF te vinden. Hij had er wel steeds veel GELD voor nodig. Maar GOED dat het was!...

Het Provinciehuis ( http://www.provincie-utrecht.nl/ )

Gedeputeerde Remco van Lunteren van de VVD ontvangt ons. Hij spreekt over de functie van Provinciale Staten en de rol die de Provincie kan hebben in onder meer de aanleg van wegen en andere infrastructuur. Zijn stelling is dat de overheid de economie niet kan verbeteren.  De overheid zet projecten op en besteedt daaraan belastinggeld van burgers. Het belastinggeld is te beschouwen als het resultaat van alle bedrijfsactiviteiten in Nederland, in dit geval dan in de provincie Utrecht. In Nederland betalen alle werkenden belasting – ook werkenden bij de overheid of bij niet-commerciële of non-profit organisaties.

Het gebouw is 17 verdiepingen hoog en geeft op de hoogste verdieping een prachtig overzicht van de omgeving tot over de grenzen van het gebied waarover de Provincie Utrecht zijn scepter zwaait. Wat mij opvalt, is de ruimtelijkheid in het gebouw, zowel als het gaat om het interieur als om het zicht op alles wat buiten het gebouw is.

Dit bezoek was een beetje ‘thuiskomen’ voor mij. We kregen onder meer een rondleiding en zagen de verdieping waar de griffie is gehuisvest en de Statenzaal. Niet zonder doel liet ik mij leiden door de griffier Leo Graafhuis. 19 jaar heb ik ervaring in het notuleren van ambtelijke en bestuurlijke vergaderingen. Hij gaat over de verslaglegging van bestuurlijke vergaderingen. Dit bezoek was voor mij een uitgelezen kans om mij aan een potentiële opdrachtgever te presenteren.

Ambtenaren bij de Provincie werken al volgens het Nieuwe Werken. Verslagen worden nog steeds geschreven, zo vernam ik van de griffier, ook in het Nieuwe Werken. Een pak van mijn hart – ik voorzag namelijk dat verslaglegging steeds minder noodzakelijk zou worden in het Nieuwe Werken omdat de betrokkenheid van werkers in de procesgang een andere is dan in het traditionele werken. Voor notulisten zal er dus nog steeds werk zijn, zeker bij vergaderingen in de zogenaamde concentratieruimten.

Slot

Dit was een dag die zich moeilijk laat vatten in één verslag. Zo zullen 35 verschillende verslagen te maken zijn. Maar de gastheren op deze dag zijn niet te vervangen. Ik weet zeker dat ik namens alle deelnemers aan deze excursie van Open Coffee Domstad spreek wanneer ik hen hartelijk dank voor hun gastvrijheid en hun openheid. Ik besef nu nóg levendiger dat des te meer ik weet van andere bedrijven, des te minder vanzelfsprekend ik mijn gebruikelijke dingen doe. Ondernemen is ook inspelen op de behoefte van andere ondernemers.

En natuurlijk, niet te vergeten: Richard van Dijk. Richard, dank je wel. Je hebt je een perfect reisleider getoond en een uitstekende eventorganisator. Nieuwe functies die voor jou in het verschiet liggen wanneer er niets meer te verzekeren valt… Ik zie al fusiemogelijkheden tussen jou en het http://funfreedomfulfilment.com/ van Anita Vroonland.

Weergaven: 346

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

[Interview] Aschwin de Bruijn: Het regisseren van influencers is een vak apart

Aschwin de Bruijn is sinds de zomer van 2018 Managing Director van Magna Global, waar hij al werkzaam was onder verschillende functies. Onder zijn leiding moeten de verschillende afdelingen binnen Magna, en de verschillende bedrijven van IPG Mediabrands, nog beter gaan samenwerken

[Cross Media Innovatie 2019] Sanne Groot Koerkamp over Dylan

Op 24 april worden de Cross Media Awards uitgereikt. Hearst zendt Dylan in als Cross Media Innovatie. We spreken met Sanne Groot Koerkamp, hoofdredacteur Quest magazine en Dylan

[Cross Media Man] Peter de Mönnink: Ik geloof in crossmedialiteit en daarmee in de uniciteit van content en data

Peter de Mönnink is CEO van Talpa Network. Hij is genomineerd voor Cross Media Man van het Jaar 2019. Wij spreken hem over zijn visie op crossmedia

[Cross Media Merk 2019] Sanne Groot Koerkamp over Quest

Op 24 april worden de Cross Media Awards uitgereikt. Quest dingt mee naar de award voor Cross Media Merk van het Jaar. Aan het woord is Sanne Groot Koerkamp, hoofdredacteur van Quest

[Cross Media Case 2019] Aart Lensink over Uitblinkers in Zaken

Op 24 april worden de Cross Media Awards uitgereikt. TMG zendt In search of Incredible met ASUS Benelux & TMG in als Cross Media Case. We spreken met Aart Lensink, directeur bij LVB Content Marketing

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns

[Column] Bob Goulooze: Addressable TV, het sprookje is al werkelijkheid

Individueel geadresseerde reclame. Dat zou een zegen zijn. Niet alleen voor de kijker, die allerlei slecht gemaakte en volstrekt irrelevante crap bespaard blijft. Ook voor de adverteerder die direct in het hart van zijn potentiële kopers door kan dringen

[Column] Thijs Muller: Hoe behouden we de kwaliteit van de NPO? En welke financiering past daarbij dan het beste?

Een reclame-vrije publieke omroep is een buitengewoon interessante vraag. Maar is het wel de juiste?

[Column] Remco Klöters: BN'ers en bitcoins

Het faciliteren van frauduleuze advertenties is onacceptabel. Artikel 6:196 BW benadrukt dat wanneer sprake is van misleidende reclame als gevolg waarvan een ander schade lijdt of dreigt te lijden, deze slachtoffers bij de rechter niet alleen een verbod, maar ook een rectificatie kunnen afdwingen

[Column] Marvin Jacobs: De opkomst van fluïde content

De podcast, met zoveel makers en een groeiend aantal adverteerders, gaat zich in vorm en inhoud ontwikkelen. De vraag is alleen: in welke richting

[Column] Marianne van Soomeren: Het sprookje van addressable TV

Er was eens… de grote wens om lineaire televisiereclame adresseerbaar te maken. Dat wil zeggen dat televisiereclame inhoudelijk wordt afgestemd op kenmerken en voorkeuren van de kijker. Zodat je niet de hele avond tv-reclames ziet langskomen die niet relevant voor jou zijn

Badge

Bezig met laden...

© 2019   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden