Nederlands MediaNetwerk

Jan Peter Balkenende: een vegetarische, brute Bambimoedermoordenaar annex premier?


De val van het kabinet in Nederland, wat moet je daar nou voor zinngs over zeggen als personenzoekmachine? Gezien de reputatie van dit kabinet - zoekende is wellicht een nog te vriendelijk woord - bleek het onvermijdelijk dat ook Balkenende IV de eindstreep niet zou halen. Ook gezien de bizarre online reputatie van onze premier mag dat geen verrassing heten.

Korte_Poten_140408.jpg

Online reputatie Jan Peter Balkenende

Hoe is de online reputatie van Jan Peter Balkenende trouwens als je hem zoekt op 123people? Het valt qua foto's allemaal nog wel mee. We zien onze JP de Premier (die trouwens net als zijn wijlen vader eigenlijk Jan Pieter Balkenende heet, wist u dat?!), ook met de overbekende foto waarbij hij zijn imago als staatsman van het volk probeert te bestätigen: colbertje nonchalant over de schouder geworpen, met een vinger losjes aan de kraag. Is ook de profielfoto van Balkenende op Hyves, by the way. Geen foto's van JP als Harry Potter, dat valt reuze mee!

Balkenende brutal murderer?

Maar bij de tweede weblink over Jan Peter Balkenende gaat het mis. Op hilarische wijze. De website Uncyclopedia heeft een zogeheten Wikia aan hem gewijd. We citeren: "Jan Peter Balkenende is the Dutch leader of the vegetarian Hippie m..., he is also the infamous brutal murderer of Bambi's mother."

*Proest*.

Vegetarische premier Balkenende

Hij blijkt zelfs de eerste vegetarische premier ter wereld te zijn! "Laten wij normen en waarden meer nadruk geven in de samenleving" betekent ruwweg "Peace man, make love, not war. Zijn moeder is Rita Verdonk, 'the heroic Dutch Ghostbuster, who is said to have a love for large shaped black love gods'. Niets aan toe te voegen. Schandalig!

Cleopatra

Balkenende woont in het Binnenhof, een kasteel in de mystieke stad Den Haag. Hij is getrouwd met Cleopatra en zijn dienaar is Wouter Bos. Te grappig allemaal.

Hoax

Jammer dat de hoax een beetje te ver wordt doorgevoerd. Volgens geruchten lijdt hij aan het Harry Potter Syndroom; 'but Jan Peter has so far always denied these allegations'. Hij is trouwens ook heel racistisch, wel raar met een moeder als Verdonk die houdt van zwarte liefdesgoden. Enfin.

Balkenende sexiest man alive

Wist je trouwens dat Harry, pardon, Jan Peter een onverdienstelijk voetballer was bij Teringzooi aan de Dijk? En: "He was voted sexiest man alive three years in a row by Margriet magazine." Gelukkig is alle ridicule rond zijn persoon gecrushed door Ernst 'Fluffy' Hirsch Ballin. Fluffy, da's dan wel weer hilarisch.

Balkenendeman

Dan de derde link. Oncyclopedia.net heeft ook een Wiki gemaakt over onze JP. Of beter gezegd, over Balkenendeman: "Het is een vogel! Het is een vliegtuig! Owh nee.... het is Balkenendeman maar."

En als je Jan-Peter Balkenende met streepje zoekt, vind je als eerste dit over-the-top-YouTube-filmpje. Kijk zelf maar.

Bizarre online reputatie

Tja, wat moet je er nog meer over zeggen? Met zo'n bizarre online reputatie heeft het zoveelste kabinet van Jan Peter het nog best lang uitgehouden met hem als premier en naamgever. Dan ben je wel een hele taaie hoor!

Onafhankelijke biografie

Rest mij nog een opvallend detail te melden. Blijkbaar is de online reputatie van JP Balkenende ook bron van zorg bij de Rijksvoorlichtingsdienst. Dermate, dat er geadverteerd wordt met Parlement.com met een onafhankelijke biografie van onze gevallen premier. Hier niets over Fluffy Ballin en dienaar Wouter Bos, gek genoeg.

Weergaven: 80

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

[Interview] Startup Competitie 1 jaar later: 5PM

5PM was een van de winnende startups van de Startup Competitie 2019. Hoe ging het verder met het bedrijf, dat organisaties helpt aan meer succes op YouTube? We spreken Peter Minkjan en zijn team

[Interview] Wierish Debipersad: Clear Channel neemt afscheid van de billboard

Wierish Debipersad is sinds de zomer van 2019 commercieel directeur van Clear Channel Nederland en zet vol in op digitaal. "We starten binnenkort met personalised ads in Q-Park-garages"

[Interview] Martijn de Kemp: Influencermarketing is toegankelijker, schaalbaarder en meetbaarder dan ooit

Martijn de Kemp is oprichter en CEO van content en influencer agency Storyboard

[Nederlands MediaNetwerk TV] Edward Knol over Born05

Edward Knol is sinds 2019 Managing Director van Born05. Het bureau is gespecialiseerd in de ontwikkeling van digitale producten, diensten en content die merken met mensen verbinden. Dit doen ze voor merken als KLM, KPN, Bol.com, Talpa Network, Unilever en Alzheimer Nederland

[Interview] Victor Knaap: Ik ben Sir Martin Sorrell’s adresboek uit mijn hoofd aan het leren

Victor Knaap is CEO van MediaMonks, dat in 2018 werd overgenomen door S4 Capital Group van Sir Martin Sorrell. Wat is er in de afgelopen anderhalf jaar gebeurd en hoe kijkt Knaap naar de toekomst van advertising?

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns

Jeroen Verkroost: NPO wordt rechtser, 100 (!) trends voor 2020, surfen zonder cookies en deepfake jezelf!

Jeroen Verkroost speurt internet af naar de interessantste artikelen over media, mediagebruik en trends in de branche.

[Column] Cor Hospes: Kappen met merkbouwen op sociale media, doe dat op je eigen contentplatform!

Ooit waren het supergezellige digitale kroegen voor oeverloos vermaak. Maar sociale media - zoals ook jij die jarenlang gebruikte - zijn veranderd in vervaarlijke laboratoria geregeerd door algoritmes, fake news, propaganda en nepaccounts

Jeroen Verkroost: kijkcijfers, kijktijd, zonder cookies, Hoogvliegers, software als wapen en meer

Jeroen Verkroost speurde internet af naar de interessantste artikelen over media, mediagebruik en trends in de branche

[Column] Bas Vlugt: Hoe dik wil je de koffie kijken?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik zit nu 22 jaar in het vak en was nog nooit bij Koffiedik Kijken geweest.

[Campagne-review] Van Susante over de Grenzen: With Thanks van Wild Turkey en Unyoked

Wat gebeurt er in het buitenland op campagnegebied en zou het werken in Nederland? Maurice van Susante is Manager Global Content bij FrieslandCampina en geeft antwoord. Deze keer bespreekt hij de campagne With Thanks van Wild Turkey en Unyoked

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden