Nederlands MediaNetwerk

IJsselstein 3 november. Workshop optimalisatie van presentatie en marketing en pr. voor kunstenaars

Hoe doe je dat? Het toepassen van commerciële marketingmethoden in de kunst

Hoe kun je als kunstenaar commerciële marketingmethoden toepassen zonder je ‘ziel’ te verkopen?
Het verliezen van de 'ziel' en de autonomie is iets waar menig kunstenaar bang voor is, maar dit is een ongegronde angst. Vaak gebaseerd op een tekort aan kennis en informatie over wat marketing feitelijk is en hoe marketingmethoden toegepast kunnen worden binnen de kunst om daarmee de effectiviteit te vergroten. 

De thematiek van de workshop in IJsselstein betreft de kunstenaar en zijn presentatie.
Centraal staat hierbij de vraag hoe commerciële marketingmethoden effectief toegepast kunnen worden binnen de dagelijkse praktijk, met behoud van de eigenheid en de autonomie van de kunstenaar.
De vragen rondom en de praktische problemen met marketing en pr. die deelnemende kunstenaars aan de workshop ondervinden in hun bedrijfsvoering, dienen hierbij als lesstof en als voorbeeld.

De workshop is gericht op het aanreiken van concrete oplossingen voor praktische problemen op het gebied van marketing en pr. in de dagelijkse praktijk van de deelnemende kunstenaars.

Workshop IJsselstein

Docent: Hilde Salverda, http://nl.linkedin.com/in/kunstenmarketing.
Plaats: Brussels Glas, Hogedijk 10B, 3401 RD IJsselstein.
Dag: Donderdag 3 november van 10.00 – 16.00 uur.
Kosten: € 125 excl. 19% BTW (148,75 incl.), inclusief lunch.

N.B. De kosten van de workshop zijn aftrekbaar als beroepskosten en de BTW is terug te vorderen voor BTW-plichtigen. U ontvangt een factuur op de dag zelf.

Aanmelden: vóór 21 oktober bij Kunst & Marketing|CadeauWerkplaats, kunstenmarketing@gmail.com
Betaling geldt als definitieve aanmelding.
ING rekening 5203992 t.n.v. Cadeauwerkplaats.nl o.v.v. workshop IJsselstein

Het doel van de Workshop Op Maat,
personal coaching in kleine groepen

De workshops van Kunst & Marketing|CadeauWerkplaats zijn er op gericht om kunstenaars op een concrete manier te helpen hun marketing, pr. en presentatie te verbeteren met gebruikmaking van commerciële marketingmethoden en te zoeken naar praktische oplossingen voor problemen en vragen waar zij in hun beroepspraktijk tegen aanlopen.
De behandelde onderwerpen in de workshops worden dan ook voor een groot deel bepaald door de problemen, vragen en wensen op het gebied van marketing, pr. en presentatie van de deelnemende kunstenaars, met als gevolg dat iedere workshop weer anders zal zijn van inhoud.

Kunstenaars hebben weinig belang bij het volgen van een workshop om vervolgens een algemeen verhaal of een theorie voorgeschoteld te krijgen. Dergelijke algemene informatie is immers wel te vinden in boeken en op internet. 
Het gaat er in de workshops dan ook vooral over hoe die algemene theorie en commerciële methoden praktisch toe te passen zijn op concrete problemen die kunstenaars hebben met marketing en pr., met de bedoeling de effectiviteit van hun inspanningen te vergroten.

Het voordeel van personal coaching in kleine groepen is dat de deelnemers aan een workshop ook van elkaars vragen en praktijk kunnen leren. De docent is deskundig en gespecialiseerd in marketing, pr en presentatie binnen de kunstenwereld. Een deskundigheid gebaseerd op meer dan 30 jaar ervaring met marketing en pr.

Gevolgde werkwijze bij Workshops op Maat

Na aanmelding neem de docent per e-mail contact op om te achterhalen welke vragen en problemen op het gebied van marketing en pr. de deelnemer er toe gebracht hebben om zich op te geven voor deze workshop.
Tevens worden de websites van de deelnemers bestudeerd en geanalyseerd om te achterhalen wat er al gedaan wordt aan marketing en pr. door de deelnemende kunstenaars en hoe dit mogelijk verder te optimaliseren is.
Aan de hand van de resultaten van dit onderzoek wordt een lesprogramma samengesteld. In dit lesprogramma wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan algemene marketingprincipes en marketingdenken, en hoe dit toe te passen op de dagelijkse praktijk van de kunstenaar.

De deelnemers worden verzocht hun presentatiematerialen als visitekaartje, flyers, brieven, presentatiemappen, prijslijsten en dergelijke mee te nemen naar de workshop. De lunchpauze zal gebruikt worden om dit nader te bekijken.
Tips, trucs, ideeën en aandachtspunten betreffende het getoonde materiaal gericht op het vergroten van de effectiviteit, zullen na de lunchpauze opgenomen worden in het vervolg van het lesprogramma.

Alle deelnemers krijgen na afloop een werkboek met checklists, formulieren, tips, trucs en weetjes passend bij de thematiek van de workshop, zodat de deelnemers ook na afloop van de workshop nog enige praktische ondersteuning krijgen.

Kortingsprijs voor leden van Kunst & Marketing|CadeauWerkplaats

Kunst & Marketing|CadeauWerkplaats is gespecialiseerd in marketing en pr. voor beeldend kunstenaars en biedt meerdere diensten aan waarvan sommige diensten geheel gratis zijn en andere diensten tegen een zeer voordelig tarief.

Leden met een betaald jaarlidmaatschap krijgen een korting van € 25 per workshop.

Leden met een betaald jaarlidmaatschap kunnen voor de follow-up van de workshops bovendien gebruik maken van het Advies op Maat, behorend bij het betaald jaarlidmaatschap.

Betaald jaarlidmaatschap Kunst & Marketing|CadeauWerkplaats kost slechts € 50 per jaar en biedt vele voordelen, waarvan de korting op de workshops slechts één is.
Voor het afsluiten en betalen van een jaarlidmaatschap dient u contact op te nemen met Kunst & Marketing|CadeauWerkplaats, kunstenmarketing@gmail.com.
Wilt u een maandlidmaatschap van € 5 of € 10 per maand, dan kunt u zich direct op de site aanmelden en betalen met Paypal.

Zelf gastheer of gastvrouw zijn voor een workshop?

Heeft u een galerie of atelier en bent u eventueel geïnteresseerd om een workshop 'aan huis' te organiseren, neem dan contact op met Kunst & Marketing|CadeauWerkplaats,  kunstenmarketing@gmail.com. De ruimte moet geschikt zijn voor het geven van workshops voor groepen van minimaal 5 personen tot maximaal 10 personen.
Er worden meerdere thematische workshops aangeboden en ook een combinatie van thematiek is mogelijk. Op deze pagina vindt u meer informatie over de andere workshopthema's.
N.B. Uiteraard betaalt de gastheer/gastvrouw geen deelnemerskosten.

Weergaven: 59

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

[Interview] Sander van der Peet (Abovo Media): Ik spreek ook de taal van de radio-exploitant

Sander van der Peet is mediaplanner bij Abovo Media én radiospecialist van het jaar. Tijdens de Radio Advertising Awards van het RAB liet hij mede-genomineerden Jeffrey Koen en Martijn Vlasblom achter zich en ging met de prijs naar huis

[Interview] Patrick van Hooy (Value Zipper) over belangrijke uitbreiding portfolio

Sinds 1 juli 2019 doet Value Zipper de verkoop van advertenties en branded content voor de WPG Media titels Vrij Nederland, Psychologie, Yoga Magazine en Happinez. Wij spreken oprichter en CEO Patrick van Hooy

[Interview] Maarten Post (Hornbach): De keuze voor bioscoopreclame was snel gemaakt

Maarten Post is marketingmanager van Hornbach. Begin 2019 lanceerde hij een wervingscampagne in samenwerking met Jean Mineur Mediavision, om personeel aan te trekken in de regio Duiven. Naast lokale print-uitingen, koos Maarten voor de bioscoop om zijn boodschap te verspreiden. Wij vragen hem naar de campagne, de resultaten en de bioscoop als advertentiekanaal

[Interview] Jeroen Koopman: SVOD en de bioscoop groeien dichter naar elkaar toe

Jeroen Koopman is founder en Creative Producer bij NewBe. Met onder meer Misfit behaalde hij ongekende internationale successen. We spreken hem over produceren voor on-demand en de groei van SVOD

[Interview] Wilco Wolfers: Bioscoop blijft het belangrijkst voor de lancering van films

Wilco Wolfers begon onlangs zijn eigen filmdistributiemaatschappij WW Entertainment. Het bedrijf verzorgt onder meer de marketing en distributie van Entertainment One-films in de Benelux. We spreken hem over deze nieuwe start

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns

[Commercial Review] Bart Vijlbrief: YouTube waterboarding, geforceerde TN'ers van SNS en stockmodellen voor Big Green Egg

Anderhalve minuut kijken naar reclame om er dan achter te komen dat je eigenlijk niet weet waar het over gaat. Dat was vroegâh al irritant, maar tegenwoordig kan het dus écht niet meer

[Column] Erwin Fisser: De ellende van de eerste zijn

We kennen de Wright Brothers als uitvinders van het moderne vliegtuig, niet Henri Giffard die al 50 jaar eerder met een gemotoriseerd toestel vloog. We kennen allemaal David Bowie, veel minder mensen kennen Captain Beefheart

[Column] Maartje Blijleven: Dan schrijf je toch een boek?

De suggestie leek zo simpel: gewoon even een boek schrijven. Als je om je heen kijkt, dan lijkt het of tegenwoordig iedere professional een boek schrijft. In een weekend (hoe dan!?), in drie weken, drie maanden, of net wat langer. Mijn doel was drie maanden, maar het kostte me uiteindelijk ruim een jaar bloed, zweet en tranen

[Column] Paola Cassone: Empty nesters

Hoera! Mijn puberzoon is geslaagd en vanaf september gaat hij op kamers. Er zijn ongeveer 400.000 ouders die vorige maand dit goede nieuws hebben gehoord. Dit is bijna 20 procent van de gezinnen met thuiswonende kinderen in Nederland

[Commercial Review] Folkert Langeveld: jaloersmakend Zeeman, over the top Vedett en advercontentpublishing van Campina

De grote overwinning gaat de afgelopen maand natuurlijk naar Zeeman. De campagne waarin we aan het denken werden gezet over exclusieve versus goedkope sneakers steeg in creativiteit en uitvoering boven al het andere uit

Badge

Bezig met laden...

© 2019   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden