Nederlands MediaNetwerk

IJsselstein 3 november. Workshop optimalisatie van presentatie en marketing en pr. voor kunstenaars

Hoe doe je dat? Het toepassen van commerciële marketingmethoden in de kunst

Hoe kun je als kunstenaar commerciële marketingmethoden toepassen zonder je ‘ziel’ te verkopen?
Het verliezen van de 'ziel' en de autonomie is iets waar menig kunstenaar bang voor is, maar dit is een ongegronde angst. Vaak gebaseerd op een tekort aan kennis en informatie over wat marketing feitelijk is en hoe marketingmethoden toegepast kunnen worden binnen de kunst om daarmee de effectiviteit te vergroten. 

De thematiek van de workshop in IJsselstein betreft de kunstenaar en zijn presentatie.
Centraal staat hierbij de vraag hoe commerciële marketingmethoden effectief toegepast kunnen worden binnen de dagelijkse praktijk, met behoud van de eigenheid en de autonomie van de kunstenaar.
De vragen rondom en de praktische problemen met marketing en pr. die deelnemende kunstenaars aan de workshop ondervinden in hun bedrijfsvoering, dienen hierbij als lesstof en als voorbeeld.

De workshop is gericht op het aanreiken van concrete oplossingen voor praktische problemen op het gebied van marketing en pr. in de dagelijkse praktijk van de deelnemende kunstenaars.

Workshop IJsselstein

Docent: Hilde Salverda, http://nl.linkedin.com/in/kunstenmarketing.
Plaats: Brussels Glas, Hogedijk 10B, 3401 RD IJsselstein.
Dag: Donderdag 3 november van 10.00 – 16.00 uur.
Kosten: € 125 excl. 19% BTW (148,75 incl.), inclusief lunch.

N.B. De kosten van de workshop zijn aftrekbaar als beroepskosten en de BTW is terug te vorderen voor BTW-plichtigen. U ontvangt een factuur op de dag zelf.

Aanmelden: vóór 21 oktober bij Kunst & Marketing|CadeauWerkplaats, kunstenmarketing@gmail.com
Betaling geldt als definitieve aanmelding.
ING rekening 5203992 t.n.v. Cadeauwerkplaats.nl o.v.v. workshop IJsselstein

Het doel van de Workshop Op Maat,
personal coaching in kleine groepen

De workshops van Kunst & Marketing|CadeauWerkplaats zijn er op gericht om kunstenaars op een concrete manier te helpen hun marketing, pr. en presentatie te verbeteren met gebruikmaking van commerciële marketingmethoden en te zoeken naar praktische oplossingen voor problemen en vragen waar zij in hun beroepspraktijk tegen aanlopen.
De behandelde onderwerpen in de workshops worden dan ook voor een groot deel bepaald door de problemen, vragen en wensen op het gebied van marketing, pr. en presentatie van de deelnemende kunstenaars, met als gevolg dat iedere workshop weer anders zal zijn van inhoud.

Kunstenaars hebben weinig belang bij het volgen van een workshop om vervolgens een algemeen verhaal of een theorie voorgeschoteld te krijgen. Dergelijke algemene informatie is immers wel te vinden in boeken en op internet. 
Het gaat er in de workshops dan ook vooral over hoe die algemene theorie en commerciële methoden praktisch toe te passen zijn op concrete problemen die kunstenaars hebben met marketing en pr., met de bedoeling de effectiviteit van hun inspanningen te vergroten.

Het voordeel van personal coaching in kleine groepen is dat de deelnemers aan een workshop ook van elkaars vragen en praktijk kunnen leren. De docent is deskundig en gespecialiseerd in marketing, pr en presentatie binnen de kunstenwereld. Een deskundigheid gebaseerd op meer dan 30 jaar ervaring met marketing en pr.

Gevolgde werkwijze bij Workshops op Maat

Na aanmelding neem de docent per e-mail contact op om te achterhalen welke vragen en problemen op het gebied van marketing en pr. de deelnemer er toe gebracht hebben om zich op te geven voor deze workshop.
Tevens worden de websites van de deelnemers bestudeerd en geanalyseerd om te achterhalen wat er al gedaan wordt aan marketing en pr. door de deelnemende kunstenaars en hoe dit mogelijk verder te optimaliseren is.
Aan de hand van de resultaten van dit onderzoek wordt een lesprogramma samengesteld. In dit lesprogramma wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan algemene marketingprincipes en marketingdenken, en hoe dit toe te passen op de dagelijkse praktijk van de kunstenaar.

De deelnemers worden verzocht hun presentatiematerialen als visitekaartje, flyers, brieven, presentatiemappen, prijslijsten en dergelijke mee te nemen naar de workshop. De lunchpauze zal gebruikt worden om dit nader te bekijken.
Tips, trucs, ideeën en aandachtspunten betreffende het getoonde materiaal gericht op het vergroten van de effectiviteit, zullen na de lunchpauze opgenomen worden in het vervolg van het lesprogramma.

Alle deelnemers krijgen na afloop een werkboek met checklists, formulieren, tips, trucs en weetjes passend bij de thematiek van de workshop, zodat de deelnemers ook na afloop van de workshop nog enige praktische ondersteuning krijgen.

Kortingsprijs voor leden van Kunst & Marketing|CadeauWerkplaats

Kunst & Marketing|CadeauWerkplaats is gespecialiseerd in marketing en pr. voor beeldend kunstenaars en biedt meerdere diensten aan waarvan sommige diensten geheel gratis zijn en andere diensten tegen een zeer voordelig tarief.

Leden met een betaald jaarlidmaatschap krijgen een korting van € 25 per workshop.

Leden met een betaald jaarlidmaatschap kunnen voor de follow-up van de workshops bovendien gebruik maken van het Advies op Maat, behorend bij het betaald jaarlidmaatschap.

Betaald jaarlidmaatschap Kunst & Marketing|CadeauWerkplaats kost slechts € 50 per jaar en biedt vele voordelen, waarvan de korting op de workshops slechts één is.
Voor het afsluiten en betalen van een jaarlidmaatschap dient u contact op te nemen met Kunst & Marketing|CadeauWerkplaats, kunstenmarketing@gmail.com.
Wilt u een maandlidmaatschap van € 5 of € 10 per maand, dan kunt u zich direct op de site aanmelden en betalen met Paypal.

Zelf gastheer of gastvrouw zijn voor een workshop?

Heeft u een galerie of atelier en bent u eventueel geïnteresseerd om een workshop 'aan huis' te organiseren, neem dan contact op met Kunst & Marketing|CadeauWerkplaats,  kunstenmarketing@gmail.com. De ruimte moet geschikt zijn voor het geven van workshops voor groepen van minimaal 5 personen tot maximaal 10 personen.
Er worden meerdere thematische workshops aangeboden en ook een combinatie van thematiek is mogelijk. Op deze pagina vindt u meer informatie over de andere workshopthema's.
N.B. Uiteraard betaalt de gastheer/gastvrouw geen deelnemerskosten.

Weergaven: 55

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

[Interview] Aschwin de Bruijn: Het regisseren van influencers is een vak apart

Aschwin de Bruijn is sinds de zomer van 2018 Managing Director van Magna Global, waar hij al werkzaam was onder verschillende functies. Onder zijn leiding moeten de verschillende afdelingen binnen Magna, en de verschillende bedrijven van IPG Mediabrands, nog beter gaan samenwerken

[Cross Media Innovatie 2019] Sanne Groot Koerkamp over Dylan

Op 24 april worden de Cross Media Awards uitgereikt. Hearst zendt Dylan in als Cross Media Innovatie. We spreken met Sanne Groot Koerkamp, hoofdredacteur Quest magazine en Dylan

[Cross Media Man] Peter de Mönnink: Ik geloof in crossmedialiteit en daarmee in de uniciteit van content en data

Peter de Mönnink is CEO van Talpa Network. Hij is genomineerd voor Cross Media Man van het Jaar 2019. Wij spreken hem over zijn visie op crossmedia

[Cross Media Merk 2019] Sanne Groot Koerkamp over Quest

Op 24 april worden de Cross Media Awards uitgereikt. Quest dingt mee naar de award voor Cross Media Merk van het Jaar. Aan het woord is Sanne Groot Koerkamp, hoofdredacteur van Quest

[Cross Media Case 2019] Aart Lensink over Uitblinkers in Zaken

Op 24 april worden de Cross Media Awards uitgereikt. TMG zendt In search of Incredible met ASUS Benelux & TMG in als Cross Media Case. We spreken met Aart Lensink, directeur bij LVB Content Marketing

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns

[Column] Arno Peperkoorn: Oorlog

Het is oorlog. Nee, geen echte oorlog. Althans: niet in Nederland en we mogen ons misschien wel eens wat vaker realiseren hoe bijzonder goed we het hier hebben. Maar daar ga ik het niet over hebben

[Column] Bob Goulooze: Addressable TV, het sprookje is al werkelijkheid

Individueel geadresseerde reclame. Dat zou een zegen zijn. Niet alleen voor de kijker, die allerlei slecht gemaakte en volstrekt irrelevante crap bespaard blijft. Ook voor de adverteerder die direct in het hart van zijn potentiële kopers door kan dringen

[Column] Thijs Muller: Hoe behouden we de kwaliteit van de NPO? En welke financiering past daarbij dan het beste?

Een reclame-vrije publieke omroep is een buitengewoon interessante vraag. Maar is het wel de juiste?

[Column] Remco Klöters: BN'ers en bitcoins

Het faciliteren van frauduleuze advertenties is onacceptabel. Artikel 6:196 BW benadrukt dat wanneer sprake is van misleidende reclame als gevolg waarvan een ander schade lijdt of dreigt te lijden, deze slachtoffers bij de rechter niet alleen een verbod, maar ook een rectificatie kunnen afdwingen

[Column] Marvin Jacobs: De opkomst van fluïde content

De podcast, met zoveel makers en een groeiend aantal adverteerders, gaat zich in vorm en inhoud ontwikkelen. De vraag is alleen: in welke richting

Badge

Bezig met laden...

© 2019   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden