Nederlands MediaNetwerk

Over kennis
Als je wat ouder bent zoals ik, 57 jaar met 40 jaar werkervaring glimlach je weleens over de geëtaleerde kennis, kunde en ervaring van de jonge ondernemers in de social media en op internet. Alsof nieuwe communicatiemiddelen ook compleet nieuwe natuurwetten opleveren en de interactie tussen mensen in essentie verandert …  In essentie zeg ik dus. Overigens glimlachen die jongeren, vaak meewarig, over mijn acties op bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Over de passie van jongeren kan ik kort zijn: die tomeloze, vaak ongebundelde, energie staat buiten kijf. Is ook keihard nodig als je minder ervaren bent. Maar is ook de bekende valkuil om een burn-out op te bouwen.

 


Over kunde
Nederig erken ik nu dat ik nu niet zoveel meer weet als in 1983 toen ik mij als zelfstandig foto/grafisch ontwerper vestigde. Inmiddels weet en werk ik nu veel meer uit opgedane érvaring terwijl ik in de jaren ’80  vanuit pássie mijn kennis etaleerde en mijn ontwerpwerk maakte. Interessant is dat mijn passie volledig overeind is gebleven en dat ik in combinatie met mijn (levens)ervaring op velerlei terrein van waarde ben. Toegevoegde waarde heet dat zo mooi. Ik noem dat zelf liever werkelijke waarde waardoor ik als partner, vader en ondernemer kundig meehelp de wereld te verbeteren ;)
 

Grijze power
Inmiddels heb ik 40 jaar werkervaring en 57 jaar levenservaring. Als ADHD-er op allerlei scholen, als trouwreportagefotograaf, als studiofotograaf, als portretfotograaf, als inrichtingswerker, als grafisch vormgever, als copywriter, als communicatie-expert, als public-relations adviseur, als hypochonder, als verslaafde aan alcohol en pillen (inmiddels ben ik meer dan dertien jaar van die afgrijselijke ellende af, als mislukt ondernemer (faillissement in 1993), als succesvol ondernemer met een bureau voor vormgeving en communicatie, als filmmaker en documentairemaker opgeleid aan het eerbiedwaardige Santberginstituut te Hilversum, als interviewer, als mislukt lokaal politicus ( hoewel mijn idee de creatieve broedplaats nu wél uitgebroed wordt …), als vrijwilliger(bestuurder) voor van alles en nog wat, als partner en als vader van twee prachtige creatieve zoons. Kortom wat een schat aan ervaring draag ik toch bij mij (Tegelijkertijd valt er een zonnestraal opeens op het toetsenbord. Kan geen toeval zijn).
 

En steeds meer ervaar ik na 40 jaar vallen en opstaan dat mijn bijdrage aan de wereld een waardevolle moet zijn. Dat najagen van geld en status het niet is en je van binnen leeg en hol maakt. Dat de werkelijke waarde gelegen is in dat wat je doet zo goed mogelijk te doen in het hier en nu. Die ervaring maakt mij tot een waardevolle partner. Niet alleen voor mijn vrouw en kinderen maar ook voor mijn opdrachtgevers. Het is dus niet WYSIWYG, nee het is veel meer! Het is het verschil tussen kennis zonder kunde en het is de pure kracht van ervaren grijze power!

Cees Franke.

Weergaven: 54

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

[Interview] Aschwin de Bruijn: Het regisseren van influencers is een vak apart

Aschwin de Bruijn is sinds de zomer van 2018 Managing Director van Magna Global, waar hij al werkzaam was onder verschillende functies. Onder zijn leiding moeten de verschillende afdelingen binnen Magna, en de verschillende bedrijven van IPG Mediabrands, nog beter gaan samenwerken

[Cross Media Innovatie 2019] Sanne Groot Koerkamp over Dylan

Op 24 april worden de Cross Media Awards uitgereikt. Hearst zendt Dylan in als Cross Media Innovatie. We spreken met Sanne Groot Koerkamp, hoofdredacteur Quest magazine en Dylan

[Cross Media Man] Peter de Mönnink: Ik geloof in crossmedialiteit en daarmee in de uniciteit van content en data

Peter de Mönnink is CEO van Talpa Network. Hij is genomineerd voor Cross Media Man van het Jaar 2019. Wij spreken hem over zijn visie op crossmedia

[Cross Media Merk 2019] Sanne Groot Koerkamp over Quest

Op 24 april worden de Cross Media Awards uitgereikt. Quest dingt mee naar de award voor Cross Media Merk van het Jaar. Aan het woord is Sanne Groot Koerkamp, hoofdredacteur van Quest

[Cross Media Case 2019] Aart Lensink over Uitblinkers in Zaken

Op 24 april worden de Cross Media Awards uitgereikt. TMG zendt In search of Incredible met ASUS Benelux & TMG in als Cross Media Case. We spreken met Aart Lensink, directeur bij LVB Content Marketing

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns

[Column] Remco Klöters: BN'ers en bitcoins

Het faciliteren van frauduleuze advertenties is onacceptabel. Artikel 6:196 BW benadrukt dat wanneer sprake is van misleidende reclame als gevolg waarvan een ander schade lijdt of dreigt te lijden, deze slachtoffers bij de rechter niet alleen een verbod, maar ook een rectificatie kunnen afdwingen

[Column] Marvin Jacobs: De opkomst van fluïde content

De podcast, met zoveel makers en een groeiend aantal adverteerders, gaat zich in vorm en inhoud ontwikkelen. De vraag is alleen: in welke richting

[Column] Marianne van Soomeren: Het sprookje van addressable TV

Er was eens… de grote wens om lineaire televisiereclame adresseerbaar te maken. Dat wil zeggen dat televisiereclame inhoudelijk wordt afgestemd op kenmerken en voorkeuren van de kijker. Zodat je niet de hele avond tv-reclames ziet langskomen die niet relevant voor jou zijn

[Column] Jerome Kuijken: Drie jaar satirische branded content. Wat heb ik geleerd?

Drie jaar geleden stapte ik van reclame over naar branded content. Met de oprichters van De Speld startte ik brandedcontentbureau De Speld & Partners. Wat ik in drie jaar heb opgestoken over branded content (en wat ik graag had willen weten toen ik begon) deel ik graag met je. Of je nou brandmanager of redacteur bent: vroeg of laat krijg je met branded content te maken

[Column] Maartje Blijleven: Een verhaal voor onze dochters

Als je je publiek echt goed wil bereiken, dan vertel je je verhalen face to face, nog steeds de meest ultieme en persoonlijke manier van communiceren. Op de zeepkist, op een podium, want dan bereik je een groot publiek. Dan maak je impact. Dan connect je. En claim je je expertise

Badge

Bezig met laden...

© 2019   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden