Nederlands MediaNetwerk

Filmprogramma school@pathe voor het voortgezet onderwijs

Vanaf september kunnen docenten in het voortgezet onderwijs gebruik maken van een nieuw, educatief programma bij Pathé en Minerva. Van 24 t/m 30 september zijn in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen en Rotterdam contactavonden over school@pathe. Met een voorpremière van Tirza.

Met school@pathe springt Pathé in op de behoefte bij het voortgezet onderwijs aan toegankelijke, makkelijk in te passen, kant-en-klare lespakketten op het gebied van film in de bioscoop. Ze sluiten aan bij de leerdoelen en eindtermen van vakgebieden zoals CKV, Maatschappijleer, Nederlands en Geschiedenis. Via www.pathe.nl/school hebben docenten toegang tot educatief materiaal in combinatie met een filmbezoek bij een bioscoop van Minerva en Pathé. De lesprogramma's zijn gratis. Bijpassende speelfilms en documentaires zijn makkelijk te boeken voor klassikaal bezoek

Lauge Nielsen, directeur Pathé: "Film is een bijzonder populair medium. Dat maakt het ook uitermate geschikt als lesmateriaal. Bij school@pathe is film meer dan alleen entertainment. Scholieren leren bewuster kijken en nadenken over de inhoud. Zo krijgen ze de kans hun eigen mening te formuleren en presenteren."

Het filmbezoek voor school@pathe kan eenvoudig betaald worden met de culturele creditcard Cultuurkaart, die iedere scholier ontvangt. Walter Groenen, directeur CJP: "Niet iedereen krijgt van huis uit culturele prikkels mee. De bioscoop is een uitstekende manier om voor de eerste keer te ervaren wat een culturele ervaring met je kan doen. Juist omdat film zo dicht bij jongeren staat, biedt het een kans hen meer over cultuur en de maatschappij te leren."

PROGRAMMA-ONDERDELEN SCHOOL@PATHE

Hoe maak ik een goede filmrecensie?. Filmjournalist Ronald Ockhuysen legt in een video uit hoe scholieren een goede recensie kunnen maken. Vervolgens bezoeken leerlingen een film naar keuze waarover ze een recensie schrijven of opnemen. Ze leren film zo te zien als meer dan entertainment. Ze vormen een mening en leren die goed te onderbouwen.

Film + lespakket per vak. Met IDFA, Movies that Matter en EYE biedt school@pathe de mogelijkheid om film per vakgebied een plek te geven in de lessen van het voortgezet onderwijs. Film en met name documentaires worden hierbij gebruikt als ondersteuning bij het overbrengen van de lesstof. Meike Statema, coördinator educatie IDFA: "IDFA vindt het belangrijk dat kinderen, jongeren én docenten in aanraking komen met en enthousiast worden over documentaires. Met school@pathe maakt IDFA een gevarieerd aanbod documentaires structureel toegankelijk voor het onderwijs."

Funweken. In de week voorafgaand aan de schoolvakantie kan een docent dagelijks met zijn klas naar een nieuwe film. De eerste funweken zijn de komende herfstvakantie. Voor regio Midden en Zuid van 11 t/m 15 oktober, voor regio Noord 18 t/m 22 oktober.

Special events. Naast bovenstaande vaste programma's organiseert school@pathe speciale evenementen waar scholen zich voor in kunnen schrijven. Zo organiseert Pathé met Erasmus MC op 24 september in Pathé Schouwburgplein, Rotterdam de Nacht van de Onderzoeker. Met onder meer het Nederlands Film Festival, EYE en IDFA is school@pathe in gesprek over gezamenlijke programma's op educatief gebied.

CONTACTAVONDEN DOCENTEN

- vrijdag 24 september in Pathé Tuschinski, Amsterdam
- maandag 27 september in Pathé Buitenhof, Den Haag
- dinsdag 28 september in Pathé Eindhoven
- woensdag 29 september in Pathé Groningen
- donderdag 30 september in Pathé Schouwburgplein, Rotterdam

Na een presentatie door Ronald Ockhuysen, chef kunst Het Parool, over het aanbod van school@pathe volgt een voorpremière van Tirza, de nieuwe speelfilm van Rudolf van den Berg naar het boek van ". Docenten kunnen zich opgeven via school@pathe.nl.

www.pathe.nl/school

Weergaven: 98

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns


Badge

Bezig met laden...

© 2024   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden