Nederlands MediaNetwerk


Jan Willem Borsboom stapt op bij
AdLINK en gaat naar
RTL. Grijpen wij de telefoon!
Dag Jan Willem. Hoe is het met je? 'Prima, dank je. Voor het eerst in jaren heb ik het gevoel dat ik echt vrij ben. Geen netwerk te re-taggen, geen sites te pitchen, geen marges om in de gaten te houden en geen meetings meer in de agenda. En dan hebben we ook nog eens de mooiste april sinds jaren. Toch ook wel dubbel gevoel, na bijna 9 jaar DoubleClick en AdLINK - met een onderbreking van anderhalf jaar om bij het Zuid-Afrikaanse Acceleration te werken - ga ik nu toch echt het bedrijf waar ik het enorm naar mijn zin heb gehad vaarwel zeggen. Toen ik in 2008 terugkwam bij AdLINK was het idee dat ik me voornamelijk internationaal met het bedrijf zou gaan bezighouden maar helaas werd het duidelijk dat die ambitie niet verwezenlijkt kon worden. De overstap naar RTL betekent ook niet direct een internationale stap, maar ik zal hier wel herenigt worden met een aantal mensen die ik hoog heb zitten in deze industrie.'
Wat is mooier, Haarlem of Hilversum? 'Mag ik hier Kaapstad invullen? Ik heb anderhalf jaar in die stad mogen wonen en werken - voor
www.acceleration.biz - en daarna valt elke andere stad wel wat tegen. Ik ben opgegroeid in Hilversum en om eerlijk te zeggen ben ik er niet zo heel erg van onder de indruk. Voor AdLINK heb ik zes jaar op en neer gereden tussen Amsterdam - mijn woonplaats - en Haarlem maar het eerste kantoor zat op een industrieterrein, dus van Haarlem zelf heb ik toen niet al te veel gezien. Met de nieuwe MD, René Zeedijk, is AdLINK verhuisd naar een prachtig pand in de binnenstad van Haarlem, net naast de Grote Markt. Dan kan je toch moeilijk beweren dat Hilversum mooier is. Laat ik het maar zo zeggen, het Media Park is een stad op zich en voor iemand die een passie heeft voor media zoals ik moet dat toch een beetje het centrum van het universum zijn.'
Wat ga je precies doen bij RTL? 'Ik heb een officiële functieomschrijving gekregen maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het allemaal nog niet zo vast ligt. Zoals mensen wellicht weten is Arno Otto, mijn oude baas bij MediaNet, Doubleclick en AdLINK sinds een paar maanden werkzaam bij RTL als Managing Director, Digital Media. Hij is de afgelopen maanden druk bezig geweest om een aantal zaken binnen RTL - opnieuw - vorm te geven op basis van zijn kennis en ervaring en het team waar ik deel van ga uitmaken mag gaan proberen zijn ideeën te gaan realiseren. Overigens mag je “proberen” wel tussen haken zetten, ik heb er alle vertrouwen in dat er iets moois gaat gebeuren op het Media Park. Ik kan wel aangeven wat ik zelf hoop te gaan doen. Mijn eigen kwaliteit ligt voornamelijk in het bij elkaar brengen van techniek en commercie en de uitdaging ligt in dit te doen over meerdere mediatypes. Binnen AdLINK heb ik vooral gewerkt binnen de online omgevingen van uitgevers maar RTL heeft naast internet natuurlijk ook radio en televisie. Het ontwikkelen en realiseren van concepten die op meerdere distributiekanalen werken, is een prachtige uitdaging. En als we dan ook nog advertising over al die mediatypes uit één centrale adserver kunnen serveren, ben ik helemaal gelukkig. Maar goed, nu ga ik wel heel snel. Ik denk dat 2009 niet een heel makkelijk jaar is binnen (online)advertising dus vooralsnog lijkt het mij belangrijk om te bouwen aan een goede basis: Brands, Reach en Niche.'
Wat zijn jouw ambities in de mediawereld? 'Zoals veel mensen in de media ben ik er eigenlijk per ongeluk in terecht gekomen. Tot een jaar of 10 geleden dacht ik mijn toekomst lag in de ontwikkelingssamenwerking en dan met name in Afrika. Doordat mijn vriendin 11 jaar geleden de 3e werkneemster van Doubleclick in Nederland werd, kwam ik in aanraking met een wereld die tot dan voor mij volledig vreemd was: online advertising en via via kwam ik uiteindelijk terecht bij MediaNet - de toenmalige online sales organisatie van VNU. Helaas heeft de mediawereld het vervelende effect om erg verslavend te werken, helemaal als je online in de vergelijking brengt. Nu, jaren later, kan ik me nauwelijks voorstellen dat ik ooit nog iets zal doen buiten de mediawereld - wat die dan ook precies mag zijn. Toch blijft Afrika een grote liefde, en één die minstens net zo hardnekkig is als mijn prettige verslaving aan het internet en media - ik heb toen ik nog jonger was en genoeg energie had in de avonduren Journalistiek aan de HvU gedaan. Ooit zal ik dus een brug moeten slaan tussen die twee: Afrika en (online) media. Iets wat jij al doet met
Africa Interactive, dat vind ik prachtig! En diep in mijn hart zou ik ook nog eens willen promoveren. Dus wellicht een promotieonderzoek over (online) media in Afrika, dat zou helemaal mooi zijn.'
Wat is het laatste nieuws? 'Hoe bedoel je “het laatste nieuws”? Dat in Zuid-Afrika Zuma de nieuwe president gaat worden? Dat Adexchanges de verhoudingen binnen (online) advertising volledig op zijn kop gaan zetten? Dat ik het tot mijn persoonlijke doel heb gemaakt rugby in Nederland tot een grote sport te maken? Dat ik een paar mooi programma-formats in mijn hoofd heb waarmee Afrika ook eens positief in het nieuws kan komen? Dat ik niet zo goed begrijp waarom een grote print-uitgever een hele online afdeling opdoekt terwijl ze die waarschijnlijk over twee jaar weer van voor af aan moeten gaan opbouwen? En voor al het andere nieuws RTL Nieuws…'
Stuur Jan Willem een bericht
www.adlink.nl www.rtl.nl

Weergaven: 380

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

[Interview] Aschwin de Bruijn: Het regisseren van influencers is een vak apart

Aschwin de Bruijn is sinds de zomer van 2018 Managing Director van Magna Global, waar hij al werkzaam was onder verschillende functies. Onder zijn leiding moeten de verschillende afdelingen binnen Magna, en de verschillende bedrijven van IPG Mediabrands, nog beter gaan samenwerken

[Cross Media Innovatie 2019] Sanne Groot Koerkamp over Dylan

Op 24 april worden de Cross Media Awards uitgereikt. Hearst zendt Dylan in als Cross Media Innovatie. We spreken met Sanne Groot Koerkamp, hoofdredacteur Quest magazine en Dylan

[Cross Media Man] Peter de Mönnink: Ik geloof in crossmedialiteit en daarmee in de uniciteit van content en data

Peter de Mönnink is CEO van Talpa Network. Hij is genomineerd voor Cross Media Man van het Jaar 2019. Wij spreken hem over zijn visie op crossmedia

[Cross Media Merk 2019] Sanne Groot Koerkamp over Quest

Op 24 april worden de Cross Media Awards uitgereikt. Quest dingt mee naar de award voor Cross Media Merk van het Jaar. Aan het woord is Sanne Groot Koerkamp, hoofdredacteur van Quest

[Cross Media Case 2019] Aart Lensink over Uitblinkers in Zaken

Op 24 april worden de Cross Media Awards uitgereikt. TMG zendt In search of Incredible met ASUS Benelux & TMG in als Cross Media Case. We spreken met Aart Lensink, directeur bij LVB Content Marketing

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns

[Column] Bob Goulooze: Addressable TV, het sprookje is al werkelijkheid

Individueel geadresseerde reclame. Dat zou een zegen zijn. Niet alleen voor de kijker, die allerlei slecht gemaakte en volstrekt irrelevante crap bespaard blijft. Ook voor de adverteerder die direct in het hart van zijn potentiële kopers door kan dringen

[Column] Thijs Muller: Hoe behouden we de kwaliteit van de NPO? En welke financiering past daarbij dan het beste?

Een reclame-vrije publieke omroep is een buitengewoon interessante vraag. Maar is het wel de juiste?

[Column] Remco Klöters: BN'ers en bitcoins

Het faciliteren van frauduleuze advertenties is onacceptabel. Artikel 6:196 BW benadrukt dat wanneer sprake is van misleidende reclame als gevolg waarvan een ander schade lijdt of dreigt te lijden, deze slachtoffers bij de rechter niet alleen een verbod, maar ook een rectificatie kunnen afdwingen

[Column] Marvin Jacobs: De opkomst van fluïde content

De podcast, met zoveel makers en een groeiend aantal adverteerders, gaat zich in vorm en inhoud ontwikkelen. De vraag is alleen: in welke richting

[Column] Marianne van Soomeren: Het sprookje van addressable TV

Er was eens… de grote wens om lineaire televisiereclame adresseerbaar te maken. Dat wil zeggen dat televisiereclame inhoudelijk wordt afgestemd op kenmerken en voorkeuren van de kijker. Zodat je niet de hele avond tv-reclames ziet langskomen die niet relevant voor jou zijn

Badge

Bezig met laden...

© 2019   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden