Nederlands MediaNetwerk

Crisisjaren: Nu begint zelfs het woord crisis al ernstig te devalueren

Natuurlijk kun je een rubriek als deze met speels gemak vullen met naargeestigheid. De hoofdredacteur vraagt mij steevast om toch vooral niets miserabels te vergeten. Hij mailt mij ook elke week of ik wel genoeg rampspoed voorradig heb, zo niet heeft hij nog wel iets tragisch op de plank liggen. Ik mail hem elke week hetzelfde terug, Ik heb genoeg Bas. Dat is wel waar maar niet de hele waarheid. Als ik eerlijk zou zijn, zou ik hem mailen, Ik heb er genoeg van Bas. Ja, zonder het te merken, gaat zo’n rubriek toch aan je gemoed knagen. Volgens mijn vrouw versomber ik zienderogen. Ik zei niets terug maar ik dacht, hoe gelukzalig is iemand met te weinig vernuft om te merken dat het crisis is. Waar denk je aan?, vroeg ze. Aan jou schat, zei ik, of zie je hier iemand anders. Ik wou dat ik je kon helpen met die crisisjaren, zei ze, het neemt je teveel mee, dat vond mijn moeder ook al, ze zei dat je er slecht uit zag. Zei jouw moeder dat ik er slecht uit zag, heeft ze zelf wel eens in de spiegel gekeken de laatste jaren?, vroeg ik. Dit was precies wat ik nodig had. Ik voelde me als herboren. Je hebt me geweldig geholpen schat, zei ik, ik beloof je dat ik met oudjaar een oliebol die je moeder bakt, ook echt op eet. En als het ergens in Nederland sneeuwt, laat ik het je zien op buienradar. Ja, de site maakt hiervoor gebruik van een netwerk van 7500 waarnemers, zeg maar experts, verspreid over het hele land. Eerder liet de site particulieren al doorgeven of het bijvoorbeeld motregende, met de toevoeging sneeuw heb je een grote kans op een witte kerst. Hoe weet je dat allemaal?, vroeg ze verbijsterd. Van
Edwin Rijkaart natuurlijk, zei ik, die is bij buienradar eigenaar van sneeuw en winterse neerslag. Let maar op, het wordt vechten om een foto van een sneeuwvlokje deze winter, zelfs sneeuw is niet meer veilig. Dat het leven van een sportheld niet over rozen gaat ondervond
Tiger Woods. Eerst werd de brave man volgens hardnekkige geruchten door zijn woedende vrouw
Elin Nordegren met een golfclub achterna gezeten. Van schrik veroorzaakte de geplaagde ziel een dubbele aanrijding. Hij liep daarbij snijwonden in zijn gezicht op, dit tot ontzetting van
Gilette. Ja, met al die mesjes kan het snel gaan. Vervolgens werd een
blonde vrouw per ambulance midden in de nacht vanuit de kapitale villa van Woods in Florida naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig handelde het niet om die vrouw van de golfclub maar om haar moeder. Hoeveel pech kan iemand verdragen, het blijkt namelijk dat die schoonmoeder binnenkort het ziekenhuis mag verlaten. Welke man zou zich dan niet storten in talloze buitenechtelijke affaires. Ik kan niemand opnoemen. Ja, ik kan er genoeg opnoemen maar dan als vriendendienst. De Britse
koningin Elizabeth heeft maandagavond in The Opera House Theatre in Blackpool een gala-avond bijgewoond waarbij optredens waren van artiesten als
Lady Gaga, Bette Midler, Michael Bublé en ook
André Rieu. De koningin was zeer te spreken over de prestaties van de Limburgse violist. Een trotse André: Ik heb de koningin even de hand geschud en gesproken. Ze was erg vriendelijk en vertelde me dat ze erg had genoten van de mooie melodieën. Ze was erg onder de indruk van mijn strijkstok. Ook wilde ze alles weten over de
Limburgse vlaai en
MVV, ze sprak zelfs liefkozend over
us
mvvke. Ik heb haar het adres van mijn bakker gegeven. Als ze in de buurt kwam, ging ze er beslist even langs. Aardige vrouw, begaan en jammer genoeg stokdoof.

Weergaven: 43

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

[Startup Competitie] Rens Plandsoen over We All Ride

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. We spreken met Rens Plandsoen van We All Ride

[Interview] Anke van Diejen en Noortje van de Sande over Picl

Picl is een online filmhuis, een streamingdienst waarbij mensen thuis filmhuisfilms kunnen bekijken. Nederlands MediaNetwerk spreekt met oprichters Anke van Diejen en Noortje van de Sande

[Startup Competitie] Ronald van Proosdij over Studenten Film Crew

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. We spreken met Ronald van Proosdij van Studenten Film Crew

[Cross Media Vrouw] Dolly van den Akker (MPG.): Ons hoofddoel is engagement van consumenten met merken

Dolly van den Akker is de Managing Director MPG.Group en CEO van MPG. Nederland. Zij is genomineerd voor Cross Media Vrouw van het Jaar 2020. Wij spreken haar over haar visie op crossmedia

[Startup Competitie] Joachim Klein Molekamp over Reqruut

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. We spreken met Joachim Klein Molekamp van Reqruut

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns

Jeroen Verkroost: Redt streaming de muziekbusiness? Wil de consument Netflix, Disney, Prime én HBO?

Jeroen Verkroost speurt internet af naar de interessantste artikelen over media, mediagebruik en trends in de branche

[Column] Machiel Verkuyl: Is reclame zinloos?

Als een voorbijganger roept dat reclame zinloos is, zet dat Machiel Verkuyl aan het denken. Heeft die man gelijk?

[Column] Femke Leemeijer: Het merk LINDA.

Lang geleden heb ik me al eens verbaasd over de rek die er in het merk LINDA. bleek te zitten: van trendy stijlicoon tot (sorry) burgerlijke kneuterigheid en van taboedoorbreker tot comédienne - niets was te gek

Jeroen Verkroost: Hoe gaat Amazon Nederland veroveren? Hoe werken kijkcijfers? Wie wint het nieuws?

Jeroen Verkroost speurt internet af naar de interessantste artikelen over media, mediagebruik en trends in de branche

[Commercial Review] Machiel Verkuyl: Vue begrijpt het niet, Basic-Fit wel en Swiss Sense hoopt op wonderen

In plaats van lokaal x actueel x content x kort kiest Vue Cinemas voor breed x branchebreed x zenden x lang. Gaap

Badge

Bezig met laden...

© 2020   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden