Nederlands MediaNetwerk

Crisisjaren: Nu begint zelfs het woord crisis al ernstig te devalueren

Natuurlijk kun je een rubriek als deze met speels gemak vullen met naargeestigheid. De hoofdredacteur vraagt mij steevast om toch vooral niets miserabels te vergeten. Hij mailt mij ook elke week of ik wel genoeg rampspoed voorradig heb, zo niet heeft hij nog wel iets tragisch op de plank liggen. Ik mail hem elke week hetzelfde terug, Ik heb genoeg Bas. Dat is wel waar maar niet de hele waarheid. Als ik eerlijk zou zijn, zou ik hem mailen, Ik heb er genoeg van Bas. Ja, zonder het te merken, gaat zo’n rubriek toch aan je gemoed knagen. Volgens mijn vrouw versomber ik zienderogen. Ik zei niets terug maar ik dacht, hoe gelukzalig is iemand met te weinig vernuft om te merken dat het crisis is. Waar denk je aan?, vroeg ze. Aan jou schat, zei ik, of zie je hier iemand anders. Ik wou dat ik je kon helpen met die crisisjaren, zei ze, het neemt je teveel mee, dat vond mijn moeder ook al, ze zei dat je er slecht uit zag. Zei jouw moeder dat ik er slecht uit zag, heeft ze zelf wel eens in de spiegel gekeken de laatste jaren?, vroeg ik. Dit was precies wat ik nodig had. Ik voelde me als herboren. Je hebt me geweldig geholpen schat, zei ik, ik beloof je dat ik met oudjaar een oliebol die je moeder bakt, ook echt op eet. En als het ergens in Nederland sneeuwt, laat ik het je zien op buienradar. Ja, de site maakt hiervoor gebruik van een netwerk van 7500 waarnemers, zeg maar experts, verspreid over het hele land. Eerder liet de site particulieren al doorgeven of het bijvoorbeeld motregende, met de toevoeging sneeuw heb je een grote kans op een witte kerst. Hoe weet je dat allemaal?, vroeg ze verbijsterd. Van
Edwin Rijkaart natuurlijk, zei ik, die is bij buienradar eigenaar van sneeuw en winterse neerslag. Let maar op, het wordt vechten om een foto van een sneeuwvlokje deze winter, zelfs sneeuw is niet meer veilig. Dat het leven van een sportheld niet over rozen gaat ondervond
Tiger Woods. Eerst werd de brave man volgens hardnekkige geruchten door zijn woedende vrouw
Elin Nordegren met een golfclub achterna gezeten. Van schrik veroorzaakte de geplaagde ziel een dubbele aanrijding. Hij liep daarbij snijwonden in zijn gezicht op, dit tot ontzetting van
Gilette. Ja, met al die mesjes kan het snel gaan. Vervolgens werd een
blonde vrouw per ambulance midden in de nacht vanuit de kapitale villa van Woods in Florida naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig handelde het niet om die vrouw van de golfclub maar om haar moeder. Hoeveel pech kan iemand verdragen, het blijkt namelijk dat die schoonmoeder binnenkort het ziekenhuis mag verlaten. Welke man zou zich dan niet storten in talloze buitenechtelijke affaires. Ik kan niemand opnoemen. Ja, ik kan er genoeg opnoemen maar dan als vriendendienst. De Britse
koningin Elizabeth heeft maandagavond in The Opera House Theatre in Blackpool een gala-avond bijgewoond waarbij optredens waren van artiesten als
Lady Gaga, Bette Midler, Michael Bublé en ook
André Rieu. De koningin was zeer te spreken over de prestaties van de Limburgse violist. Een trotse André: Ik heb de koningin even de hand geschud en gesproken. Ze was erg vriendelijk en vertelde me dat ze erg had genoten van de mooie melodieën. Ze was erg onder de indruk van mijn strijkstok. Ook wilde ze alles weten over de
Limburgse vlaai en
MVV, ze sprak zelfs liefkozend over
us
mvvke. Ik heb haar het adres van mijn bakker gegeven. Als ze in de buurt kwam, ging ze er beslist even langs. Aardige vrouw, begaan en jammer genoeg stokdoof.

Weergaven: 41

Opmerking

Je moet lid zijn van Nederlands MediaNetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlands MediaNetwerk

Interviews

[Interview] René Huiberts (Value Zipper): Het umfeld van een redactie is heilig

Sinds maart 2019 versterkt René Huiberts het team van Value Zipper waar hij voor verschillende klanten branded content opzet binnen het portfolio van Value Zipper. Een mooie gelegenheid om hem te vragen naar zijn plannen en zijn visie op branded content

[Interview] Thijs Jaski: Impact maak je door verhalen te vertellen die alleen bij jouw merk passen

Thijs Jaski verruilde begin 2019 ING voor creatief bureau Yune. Hij werd er Chief Brand Publishing. We spreken hem over zijn visie op merken en content

[Nederlands MediaNetwerk TV] Jasper Dijkstra over Eventbrite

Jasper Dijkstra is commercieel directeur van Eventbrite Benelux, de tool om kaartverkoop voor evenementen te realiseren. Hij praat ons bij over wat er speelt in de markt voor kaartverkoop

[Interview] Jouke Tjeerdsma en Sjoerd van der Meijden: Mannen kun je in specifieke hokjes plaatsen

Via meer dan vijftig verschillende websites en apps bereikt Mannenmedia maandelijks ruim zeven miljoen mannen. Wij spreken met Managing Director Jouke Tjeerdsma en Director Sales & Business Development Sjoerd van der Meijden

[Interview] Arun Maljaars (Insight TV): We geven millennials een platform om hun passie uit te breiden

Insight TV is sinds september 2018 actief in Nederland. Director of Content & Channels Arun Maljaars bereikt millennials via uiteenlopende avontuurlijke content. We spreken hem over zijn visie op verhalen vertellen en de content van de toekomst

Nieuwsbrief


Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief! Iedere dinsdag het nieuwste media nieuws, de scherpste communicatie columns en de beste vacatures in jouw inbox

Naam:
Email addres:

 

Bestaande en nieuwe leden krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd (opt-out)


Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief

 

 

Stuur ons uw persberichten!

Het Nederlands MediaNetwerk ontvangt graag uw - voor media- en communicatie professionals relevante - persberichten! Stuur ze naar

info@nederlandsmedianieuws.nl

Afzenders van persberichten ontvangen automatisch het wekelijkse online magazine Nederlands MediaNieuws

Columns

[Column] Bob Goulooze: LinkedOut

Social media zijn er niet om te discussiëren over al dan niet belangrijke onderwerpen. Twitter, Facebook, ach als één opmerking bij iemand verkeerd valt, ben je zomaar een inwoner van Mongolië, een racist, een communist, een rechtse bal of een gestoorde

[Column] Niels Bruinsma: Folder in de ban in Utrecht

Vanaf 1 januari 2020 ontvangen de bewoners van Utrecht geen folders meer, tenzij ze een JA/JA-sticker hebben geplakt. Na Amsterdam is Utrecht de tweede gemeente die deze maatregel invoert

[Column] Jerome Kuijken: Consistente content

Slechts 2 procent van de content van organisaties slaagt erin om op de socials van hun consumenten te verschijnen. Ik wist dat de sociale algoritmes meedogenloos zijn, maar 2 procent is wel echt minimaal. Daar doe je dan al die moeite voor

[Column] Joris van Heukelom: De mens meer mens maken

Kun jij soms ook met jaloezie naar mensen kijken die veel mening en een beetje inhoud op hoge snelheid de socials op donderen? Ik ben daar te lui voor

[Column] Paola Cassone: Wat eten we vandaag?

Ik voorspelde drie jaar geleden dat gezond eten binnen vijf jaar een revolutionaire impact op marketing en communicatie zou hebben en dit jaar is dat al uitgekomen

Badge

Bezig met laden...

© 2019   Gemaakt door Bas Vlugt.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden